Pohankový salát s pečenou zeleninou a rukolou

Příprava 40 minut * Rozpis na 4 porce

Ingredience:

  • 200 g loupané pohanky
  • 1 menší cuketa
  • 1 menší lilek
  • 100 g cherry rajčátek
  • 1 žlutá kapie
  • 1 červená kapie svazek rukoly
  • 4 lžíce olivového oleje drcené provensálské bylinky

Postup přípravy:

  1. Pohanku důkladně propláchněte a při občasném promíchávání vařte do měkka cca 20 minut.
  2. Papriky, lilek a cuketu nakrájejte na rovnoměrné kousky, přelije olivovým olejem, posypte bylinkami a vše důkladně promíchejte. Pečte v rozehřáté troubě na 170 stupňů do poloměkka.
  3. Jakmile upečená zelenina zchladne, přimíchejte ji do pohanky spolu s nakrájenými rajčaty, osolte. Nakonec přidejte nasekanou rukolu a důkladně promíchejte.

Pro přípravu tohoto receptu budete mimo jiné potřebovat:

Pohanka loupaná kroupy bio, COUNTRY LIFE, 500 g

Olej olivový bio, Country Life, 200 ml

21. 10. 2013 |
Z dostupných zdrojů zpracovala redakce Babywebu
Komentáře k článku
Počet komentářů: 0
Komentáře mohou vkládat pouze registrované a přihlášené uživatelky. Zaregistrujte se nebo se přihlaste.

Naposledy navštívené