Polévka pro kojící matky

Ingredience: 1 slepice na polévku 1 svazek libečku 3 bobkové listy 10 kuliček jalovce 10 zrníček pepře 1 kousek zázvoru * sůl 500 g brambor 500 g mrkve 500 g pastináku nebo celeru 5 PL tahini (sezamová omáčka) 200 g zakysané smetany (20–30 % tuku) worcesterská omáčka Popis přípravy: 1. Slepici na polévku omyjeme a osušíme. Odkrojíme prsa […]

Ingredience:

1 slepice na polévku
1 svazek libečku
3 bobkové listy
10 kuliček jalovce
10 zrníček pepře
1 kousek zázvoru * sůl
500 g brambor
500 g mrkve
500 g pastináku nebo celeru
5 PL tahini (sezamová omáčka)
200 g zakysané smetany (20–30 % tuku)
worcesterská omáčka

Popis přípravy:

1. Slepici na polévku omyjeme a osušíme. Odkrojíme prsa a stehna. Obojí zamrazíme resp. použijeme zvlášť. Zbylou slepici přivedeme k varu ve 2 l vody s 2 ČL soli a kořením. V tlakovém hrnci vaříme 1 h., v normálním hrnci 3 h. na mírném plameni.
2. Zeleninu omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Scedíme polévku. Vývar dáme zpět do hrnce, přidáme zeleninu a vaříme ještě 20 min., až změkne.
3. Přidáme tahini a zakysanou smetanu a ponorným mixérem polévku umixujeme na krém, případně ještě naředíme. Dochutíme solí, pepřem a worcesterskou omáčkou.

Praktická rada Polévku v porcích (à 200 ml) zamrazíme a vždy podle potřeby ohřejeme; slepičí vývar při pokojové teplotě rychle zkysne.

do zásoby | podporuje tvorbu mléka
PŘÍPRAVA 30 min. + 1–3,5 h. vaření
1 porce cca 265 kcal
21 g bílkovin * 14 g tuku * 13 g sacharidů

Více o tématu: prsavaření

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

TOPlist