Quiche s pohankou, tempehem a smetanou Provamel

Doba přípravy 30 minut * Pečení 30 minut * Rozpis na 12 kousků 


Ingredience: 

Těsto:

  • 250 g špaldové celozrnné mouky
  • 1 biovejce
  • 40 g biomásla
  • 100 ml studené vody
  • půl lžičky mořské soli

Náplň:

  • 400 ml smetany Provamel
  • 100 g pohanky
  • 100 g tempehu
  • 150 g eidamu
  • 3 biovejce
  • špetka tymiánu
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička mořské soli

Tip: na náplň můžete použít povařenou nebo podušenou zeleninu, sušená rajčata, tofu nebo například houby.

Postup přípravy: 

  1. Všechny suroviny na těsto hnětením zpracujte, připravte pružné těsto, které nechte alespoň půl hodiny odležet.
  2. Z těsta vyválejte 2mm tenkou placku, kterou vyložte vymazanou koláčovou formu včetně boků.
  3. Těsto poklaďte uvařenou pohankou a na kostičky nakrájeným tempehem, přidejte nastrouhaný sýr.
  4. Zalijte smetanou smíchanou s vejci, rozetřeným česnekem
  5. Pečte přibližně 30 minut při 170°C

TIP: Quiche můžete podávat teplý i vychlazený.


Pro přípravu tohoto receptu budete mimo jiné potřebovat:

Mouka špaldová celozrnná jemně mletá BIO, COUNTRY LIFE 

Smetana sójová bio, 250 ml, PROVAMEL

Pohanka loupaná bio, 500 g, COUNTRY LIFE

10. 7. 2013 |
Z dostupných zdrojů zpracovala redakce Babywebu
Komentáře k článku
Počet komentářů: 0
Komentáře mohou vkládat pouze registrované a přihlášené uživatelky. Zaregistrujte se nebo se přihlaste.

Naposledy navštívené