Rajčatová rýže s čepicí

Ingredience:

1 PL řepkového oleje
200 g mletého hovězího masa
1 ČL soli * pepř
250 g rychlovarné rýže
1 velká konzerva rajčat (800 g)
½ plechovky kukuřičných zrn (200 g)
50 g zakysané smetany (20–30 % tuku)
sójová omáčka <

Popis přípravy:

1. V hrnci rozehřejeme olej. Osmahneme na něm mleté maso, až se začne drobit a zhnědne. Osolíme a opepříme. Přidáme rýži a podusíme. Vmícháme rajčata a přivedeme k varu. Pod pokličkou povaříme na mírném plameni asi 2 min.
2. Mezitím dáme okapat kukuřici. Rozmixujeme ji a smícháme se zakysanou smetanou.
3. Rýži ochutíme sójovou omáčkou, rozdělíme na talíře a ozdobíme malou porcí smetany.

Praktická rada Čerstvá, šťavnatá kukuřice se dá použít i syrová. Odkrojíme ji z klasu a rozmixujeme se zakysanou smetanou.
Pro vegetariány Místo mletého masa můžete použít i tofu.

kořeněné | jednoduché
při 4 porcích 1 porce asi 575 kcal
23 g bílkovin * 15 g tuku * 87 g sacharidů

20. 4. 2009 |
Redakce Babywebu
Komentáře k článku
Počet komentářů: 0
Komentáře mohou vkládat pouze registrované a přihlášené uživatelky. Zaregistrujte se nebo se přihlaste.

Naposledy navštívené