Rajčatové pyré ve skle

Rajčatové pyré ve skle o obsahu 350 g je šikovné uzavíratelné balení pro menší spotřebu, například polévku či omáčku pro děti nebo malou domácnost. Je to zatím jediné rajčatové pyré v malé uzavíratelné sklenici, takže na trhu v současné době nemá konkurenci.
foto: istock.com

Valfrutta vyrábí rajčatové pyré nejvyšší kvality z rajčat pěstovaných na vlastních polích. To je velmi důležité, protože jen tak může výrobce 100% ovlivňovat kvalitu vstupních surovin, tedy rajčat. Zároveň je možné zpracovávat rajčata přímo v den sklizně, což spolu s šetrnou konzervací pomocí pasterace při teplotě okolo 70°C umožňuje zachovat vůni, chuť, buněčnou skladbu i část nutričních hodnot čerstvého rajčete. V rajčatovém pyré Valfrutta nenajdete žádné konzervanty ani „Éčka“, jediným přídavkem je malé množství soli.

Pro srovnání:

Při dvojité koncentraci za vysokých teplot (redukci tekutiny, jež má za následek zhoustnutí hmoty), která se používá při výrobě běžného rajčatového protlaku, rajče totiž podstupuje tzv. tepelný šok, při němž jsou zlikvidovány výživné látky a vitamíny obsažené v čerstvých rajčatech a buněčná stavba plodu. Tento postup zpracování má zároveň neblahý vliv na chuť a vůni výsledného produktu. Surovinou pro výrobu rajčatových protlaků a kečupů často bývají rajčata té nejnižší kvality, jejichž chuť se upravuje pomocí přídavných aromatických složek a cukru.

Rajčatové pyré se vyrábí prostým spařením a oloupáním rajčat a následným propasírováním rajčatové dužniny přes hrubé síto, čímž si udrží přirozenou rajčatovou chuť. Rajčatové pyré chutná na jakýkoliv způsob, a to umožňuje jeho široké využití.

Kvalitní rajčatové pyré je chutnou alternativou čerstvých rajčat, která umožňuje nahradit tradičně používané kečupy a rajčatové protlaky, které mají s čerstvými rajčaty pramálo společného. Rajčatové pyré je nenahraditelnou ingrediencí pro přípravu té pravé voňavé rajské omáčky nebo polévky.

Komentáře k článku
Počet komentářů: 0
Komentáře mohou vkládat pouze registrované a přihlášené uživatelky. Zaregistrujte se nebo se přihlaste.

Naposledy navštívené