Řízek z kouzelné mošny

Ingredience: 1 čili paprika 2 stroužky česneku 30 g čerstvého zázvoru 2 ČL koření pěti vůní 1 ČL soli 1 PL sezamového oleje 1 velký vepřový plátek (asi 600 g) ½ ananasu (asi 300 g) 1 paprika 1 jarní cibulka 1 pečicí sáček (Toppits) Popis přípravy: 1. Čili papriku omyjeme, rozpůlíme, očistíme (pozor–velmi pálivá) a jemně nasekáme. Česnek […]

Ingredience:

1 čili paprika
2 stroužky česneku
30 g čerstvého zázvoru
2 ČL koření pěti vůní
1 ČL soli
1 PL sezamového oleje
1 velký vepřový plátek (asi 600 g)
½ ananasu (asi 300 g)
1 paprika
1 jarní cibulka
1 pečicí sáček (Toppits)

Popis přípravy:

1. Čili papriku omyjeme, rozpůlíme, očistíme (pozor–velmi pálivá) a jemně nasekáme. Česnek a zázvor oloupeme a prolisujeme lisem na česnek. S kořením pěti vůní, čili, solí a sezamovým oleje umícháme na pastu. Maso omyjeme, osušíme a potřeme pastou.
2. Ananas nakrájíme na 2 cm silné plátky, oloupeme a nakrájíme na kostičky, přitom odstraníme tuhé části. Papriku omyjeme, rozpůlíme, očistíme a nakrájíme na kostky. Jarní cibulku omyjeme, očistíme a nakrájíme na tenké kroužky.
3. Ananas, papriku a jarní cibulky dáme do pečicího sáčku, přidáme maso. Pečicí sáček uzavřeme sponou a necháme v ledničce odležet alespoň 5 h.
4. Troubu předehřejeme na 160°. Pečicí sáček položíme na studený rošt, svrchu jej vícekrát propíchneme jehlou. Pečeme v troubě asi 35 min. (střední lišta, horkovzdušná 140°), poté necháme 5 min. odpočívat.

vhodné připravit předem | lehké
30 min. + 5 h. marinování + 40 min. pečení
při 4 porcích 1 porce asi 235 kcal
33 g bílkovin * 6 g tuku * 12 g sacharidů

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

TOPlist