Rizoto s radicchiem

Ingredience:

1 PL řepkového oleje
180 g rýže na rizoto
½ l zeleninového vývaru
1 hlávka radicchia (cca 150 g)
1 mírně kyselé jablko
4 PL strouhaného parmezánu
sůl * pepř

Popis přípravy:

1. V hrnci rozehřejeme olej a orestujeme na něm rýži, až zesklovatí. Přilijeme zeleninový vývar, přivedeme k varu a pod pokličkou a na mírném plameni necháme 20 min. bobtnat. Občas zamícháme.
2. Umyjeme a očistíme radicchio. Hlávku rozkrojíme na čtvrtiny a nakrájíme na jemné proužky. Při krájení odstraňujeme tuhé bílé části. Jablko omyjeme, rozkrojíme na čtvrtiny, vykrojíme jádřinec a nahrubo nastrouháme.
3. Krátce před koncem doby vaření k rýži opatrně přimícháme parmezán, radicchio a nastrouhané jablko. Osolíme a opepříme a necháme pár minut odležet.

Kuchyňský tip Je-li rizoto příliš suché, přidáme trochu mléka. Ještě výživnější bude s opraženými piniovými oříšky. Místo radicchia je vhodné i chicorée.

uklidňuje | podporuje tvorbu mléka
1 porce cca 495 kcal
9 g bílkovin * 12 g tuku * 91 g sacharidů

19. 4. 2009 |
Redakce Babywebu
Komentáře k článku
Počet komentářů: 0
Komentáře mohou vkládat pouze registrované a přihlášené uživatelky. Zaregistrujte se nebo se přihlaste.

Naposledy navštívené