Ryba v pasti

Ingredience: 1 stroužek česneku 1 PL řepkového oleje sůl * ¼ l mléka 1 balení instantní bramborové kaše (3 porce) 300 g zmraz. špenátu se smetanou v kostkách 400 g filé z lososa pepř 1 biocitron trochu másla Popis přípravy: 1. Troubu předehřejeme na 180°. Česnek oloupeme a rozpůlíme. Vytřeme jím formu na nákyp a poté ji potřeme olejem. 2. […]

Ingredience:

1 stroužek česneku
1 PL řepkového oleje
sůl * ¼ l mléka
1 balení instantní bramborové kaše (3 porce)
300 g zmraz. špenátu se smetanou v kostkách
400 g filé z lososa
pepř
1 biocitron
trochu másla

Popis přípravy:

1. Troubu předehřejeme na 180°. Česnek oloupeme a rozpůlíme. Vytřeme jím formu na nákyp a poté ji potřeme olejem.
2. ½ l vody přivedeme k varu a stáhneme z ohně. Vmícháme ½ ČL soli, mléko a vločky bramborové kaše. Polovinu kaše dáme do formy, uhladíme a poklademe zmraz. kostkami špenátu. Lososa rozdělíme na 4 kousky, osolíme, opepříme a položíme na špenát.
3. Citron důkladně omyjeme, nakrájíme na plátky a položíme na lososa. Zbytek bramborové kaše rozdělíme mezi kostky špenátu. Na špenát položíme tenké plátky másla a vše pečeme asi 35 min. (střední lišta, horkovzdušná trouba 160°).

Tip Místo čerstvého lososa použijeme zmrazeného. Necháme ho napřed rozmrazit.

ednoduché | zasytí
10 min. +35 min. pečení
při 4 porcích 1 porce asi 405 kcal
27 g bílkovin * 22 g tuku * 24 g sacharidů

Více o tématu: mléko

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

TOPlist