Špenátová rýže

Ingredience: SUROVINY PRO 1 DOSPĚLOU A 1 DĚTSKOU PORCI 1 PL oleje 120 g krátkozrnné rýže 200 ml zeleninového vývaru 200 ml mléka 200 g sekaného listového špenátu (zmraz.) 50 g sýra cottage sůl * pepř mletý muškátový oříšek Popis přípravy: 1. V pánvi rozehřejeme olej a podusíme na něm rýži, až zesklovatí. 2. Přilijeme zeleninový vývar a přivedeme k varu. […]

Ingredience:

SUROVINY PRO 1 DOSPĚLOU A 1 DĚTSKOU PORCI
1 PL oleje
120 g krátkozrnné rýže
200 ml zeleninového vývaru
200 ml mléka
200 g sekaného listového špenátu (zmraz.)
50 g sýra cottage
sůl * pepř
mletý muškátový oříšek

Popis přípravy:

1. V pánvi rozehřejeme olej a podusíme na něm rýži, až zesklovatí.
2. Přilijeme zeleninový vývar a přivedeme k varu. Pod pokličkou vaříme na mírném plameni 10 min. Občas zamícháme.
3. Mléko a zmraz. špenát přidáme k rýži a povaříme dalších 10 min. Krátce před dovařením vmícháme sýr a dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.

Praktická rada Stojí-li rizoto delší dobu, rýže vsakuje vodu a je pak suchá – přidáme trochu mléka.
Obměna Místo krátkozrnné rýže můžete použít i speciální rýži na rizoto.

jednoduché | pro líné kousat
celkem asi 715 kcal
27 g bílkovin * 20 g tuku * 107 g sacharidů

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

TOPlist