Univerzální ragú

Ingredience:

250 g mrkve
200 g řapíkatého celeru
250 g krůtích prsíček
2 PL řepkového oleje
300 ml zeleninového vývaru
½ okurky
3–4 PL zakysané smetany (20–30 % tuku)
2 PL krůtí jitrnice
sůl * pepř

Popis přípravy:

1. Zeleninu omyjeme a oloupeme nebo očistíme. Zeleninu i krůtí prsa nakrájíme na kostičky.
2. V hrnci rozehřejeme olej. Při středním plameni na něm krátce podusíme zeleninu, přilijeme vývar. Přivedeme k varu a přikryté vaříme 20 min.
3. Okurku omyjeme, očistíme a rozpůlíme. Lžičkou vybereme semínka a dužninu nakrájíme na kostičky. Krátce před dovařením k zeleninové směsi přidáme okurky a maso.
4. Přimícháme smetanu a jitrnici a přivedeme k varu. Dochutíme solí a pepřem. Podáváme s nudlemi, rýží nebo bramborami.

Pozitivní účinky: Krůtí maso a jitrnice dodávají důležité železo. Mrkev obsahuje beta karoten. Řapíkatý celer vás zásobí kyselinou listovou a všemi vitaminy skupiny B, které jsou dobré pro nervový systém a udržují zdravé vlasy a pleť.

vysoký obsah železa | jemné
1 porce cca 195 kcal
18 g bílkovin * 11 g tuku *5 g sacharidů

19. 4. 2009 |
Redakce Babywebu
Komentáře k článku
Počet komentářů: 0
Komentáře mohou vkládat pouze registrované a přihlášené uživatelky. Zaregistrujte se nebo se přihlaste.

Naposledy navštívené