Vajíčkový sendvič s mrkví

Ingredience:

1 vejce
1–2 listy ledového salátu
1 malá mrkev
1 kousek zázvoru
2 PL nakrájené pažitky
1 ČL černých sezamových semínek
1 ČL brutnákového oleje (Salus)
1 ČL hořčice
sůl * pepř
1 plátek kuřecí šunky
2 plátky chleba s lněnými semínky

Popis přípravy:

1. Vejce vaříme asi 7 min. na hniličko a zchladíme. Omyjeme salát a mrkev, mrkev nastrouháme. Oloupeme zázvor a protlačíme ho lisem na česnek.
2. Vejce oloupeme a nahrubo nasekáme, promícháme s nastrouhanou mrkví, zázvorem, pažitkou, olejem, sezamem a hořčicí. Osolíme a opepříme.
3. Plátky chleba potřeme vaječnou směsí, obložíme salátem a šunkou a přiklopíme. Stlačíme a zabalíme do potravinové fólie.

Obměna: Místo vajíčka použijeme 100 g tuňáka ve vlastní šťávě. Navíc přidáme 1 ČL kapari.
Pozitivní účinky: Zázvor povzbuzuje zažívání a působí preventivně proti pocitu nevolnosti. → Brutnákový olej obsahuje hodnotné → gama-linolenové kyseliny. Kmín obsažený v chlebu posiluje imunitní systém.

posiluje obranyschopnost | pro krásnou pleť
cca 320 kcal
18 g bílkovin * 13 g tuku * 34 g sacharidů

19. 4. 2009 |
Redakce Babywebu
Komentáře k článku
Počet komentářů: 0
Komentáře mohou vkládat pouze registrované a přihlášené uživatelky. Zaregistrujte se nebo se přihlaste.

Naposledy navštívené