Základní recept na polední kašičku

Ingredience: 1 mrkev (100 g) 1 brambora (50 g) 20 g čerstvého masa 3–4 PL čerstvě lisovaného pomerančového džusu 2 ČL řepkového oleje (8 g) Popis přípravy: 1. Zeleninu omyjeme, oloupeme a nakrájíme na asi 1 cm velké kostky. Maso nakrájíme na proužky. 2. K varu přivedeme 100 ml vody a vše v ní povaříme doměkka asi 10 min. (zelenina […]

Ingredience:

1 mrkev (100 g)
1 brambora (50 g)
20 g čerstvého masa
3–4 PL čerstvě lisovaného pomerančového džusu
2 ČL řepkového oleje (8 g)

Popis přípravy:

1. Zeleninu omyjeme, oloupeme a nakrájíme na asi 1 cm velké kostky. Maso nakrájíme na proužky.
2. K varu přivedeme 100 ml vody a vše v ní povaříme doměkka asi 10 min. (zelenina by se měla dát snadno propíchnout špičkou nože).
3. Kaši umixujeme ponorným mixérem, zároveň přidáme olej a džus. Je-li kaše příliš hustá, přidáme ještě trochu vody.

Praktická rada Zamrazte si malé porce masa. Na druhu masa nezáleží, každé má své specifické výhody.
Obměna Máte-li doma odšťavovač, můžete použít i jiné druhy ovoce. Vitamin C zlepšuje příjem železa.

od 5. měsíce | plnohodnotná
cca 160 kcal
7 g bílkovin * 8 g tuku * 14 g sacharidů

Více o tématu: recept

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

TOPlist