Zaučovací bio kašička

Ingredience:

Vyberte nasládlé biomrkve z polního pěstování a od každé kousek ochutnejte, aby žádná nebyla hořká. V zimě raději kupte dovozové zboží, zboží ze skladu je často hořké a skleníkové produkty obsahují hodně → dusičnanů.

Popis přípravy:

Omyjeme 500 g mrkve, oloupeme ji a nakrájíme na kolečka. Osmahneme na 2 ČL řepkového oleje na mírném ohni a pod pokličkou dusíme ve 200 ml vody 10–15 min. doměkka. Necháme vychladit, jemně umixujeme, případně ještě přidáme vodu. Měli bychom dosáhnout měkké a polévkové konzistence. Kašičku naplníme do tvořítka na led a zmrazíme. Ke každému jídlu necháme rozmrazit 1 kostku v mikrovlnce nebo v hrnci. Před jídlem vychladíme na tělesnou teplotu, případně ještě zředíme 1 PL čisté ovocné šťávy (nejlépe z jablek nebo hrušek). Postupně zvyšujeme množství a přecházíme k „opravdové“ kašičce.

22. 4. 2009 |
Redakce Babywebu
Komentáře k článku
Počet komentářů: 0
Komentáře mohou vkládat pouze registrované a přihlášené uživatelky. Zaregistrujte se nebo se přihlaste.

Naposledy navštívené