Zeleninové brambory s kuřetem

Ingredience: SUROVINY PRO 1 DĚTSKOU A 1 DOSPĚLOU PORCI 250 g brambor 200 g listového špenátu (nebo 150 g zmraz., rozmrazeného) 200 g cukety 125 g kuřecích prsních řízků 2 PL řepkového oleje sůl * pepř muškátový oříšek 50 g fety 2 PL sezamu Popis přípravy: 1. Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kostičky velké 2 cm. Listový špenát […]

Ingredience:

SUROVINY PRO 1 DĚTSKOU A 1 DOSPĚLOU PORCI
250 g brambor
200 g listového špenátu (nebo 150 g zmraz., rozmrazeného)
200 g cukety
125 g kuřecích prsních řízků
2 PL řepkového oleje
sůl * pepř
muškátový oříšek
50 g fety
2 PL sezamu

Popis přípravy:

1. Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kostičky velké 2 cm. Listový špenát omyjeme, očistíme a nakrájíme nadrobno. Cuketu omyjeme a nakrájíme na kostičky. Kuřecí prsa omyjeme a osušíme.
2. Brambory a kuřecí prsa přivedeme v jednom hrnci ve 200 ml vody k varu a povaříme asi 10 min. Přidáme cuketu a špenát, mírně dusíme dalších 5 min.
3. Pro dítě rozmixujeme 1 kousek kuřecích prsíček (asi 25 g) s dobrou čtvrtinou zeleniny. Vmícháme 1 PL řepkového oleje.
4. Pro matku dochutíme zbytek zeleniny solí, pepřem a muškátovým oříškem. Kuřecí řízky nakrájíme na proužky, fetu na kostičky. Na pánvi opražíme dozlatova sezam, přimícháme 1 PL řepkového oleje a krátce v něm obalíme kostičky sýra a maso. Přidáme na zeleninu.

Bleskovka Použijeme jen jeden druh zeleniny, fetu a sezam přimícháme přímo do brambor se zeleninou.

od 8. měsíce | bohatý obsah železa
1 porce (matka/dítě) asi 560/165 kcal
45 g/9 g bílkovin * 31 g/11 g tuku * 30 g/9 g sacharidů

Více o tématu: prsa

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

TOPlist