Žlutý ananasový koláč: mlsání ve stylu BIO

Ananas obsahuje velké množstí vitamínů a vlákniny. A co teprve, když z něj vykouzlíte parádní koláč v biokvalitě? Dobrou chuť.

ŽLUTÝ ANANÁSOVÝ KOLÁČ

Pokud pečeme koláč v menším (domácím) plechu, můžeme celou dávku rozdělit do 2 plechů, nebo na jeden plech vydělit všechny suroviny dvěmi.

kvásek:

voda teplá 1 - 3 š

sůl špetka

cukr 1 čl

mouka hladká 1 PL

droždí instantní 1 velká PL

Suroviny zlehka promícháme a necháme na teplém místě nakynout.

celozrnná pšeničná mouka BIO 2 š

hladká mouka 2 š

kukuřičná mouka BIO 4 š

cukr třtinový 4 PL

sůl 3 čl

kurkuma 1 čl

produkty smícháme, odebereme 2,5 š sypké směsy na drobenku a odložíme bokem

olej 2 PL

voda 1 - 3 š vody

ananas konzervovaný bez nálevu 500 g

do zbytku sypké směsy přidáme nykynutý kvásek, olej a vodu

těsto důkladně promícháme a vyhněteme, podle potřeby přisypáváme hladkou muku, nebo přiléváme vodu, až je těsto celistvé a nelepivé, potom těsto necháme na teplém místě nakynout

po nakynutí rozválíme do tvaru obdélníkového plechu a rovnoměrně uložíme na vymaštěný plech, těsto propícháme vidličkou a mírně necháme nakynout

potom na vrch rovnoměrně klademe kousky konzervovaného ananásu (mírně vtlačíme do těsta) a necháme dokynout

odebraná sypká směs na drobenku 2,5 š

cukr třtinový 2 PL

olej 1/3 š

mandle nahrubo pomleté 1 š

suroviny smícháme a prohněteme mezi prsty

touto směsí rovnoměrně posypeme nakynutý koláč po celé ploše a dáme péct do vyhřáté trouby na asi 20 – 25 minut při 170 – 180 stupních

koláč musí být dostatečně propečený, je celý příjemné žluté barvy

Necháme uležet, konzumujeme až na druhý den.

Zdroj: www.mesicbiopotravin.cz

Obrázek: Anne´s Food

Komentáře k článku
Počet komentářů: 0
Komentáře mohou vkládat pouze registrované a přihlášené uživatelky. Zaregistrujte se nebo se přihlaste.

Naposledy navštívené