Mám 26 rokov a moja partnerka má 22. Máme…

Mám 26 rokov a moja partnerka má 22. Máme spoločný problém a tým je sex.
Sme spolu cez 2 roky a je jasné že ten sex nemoze ostat nikdy taký
ako na zaciatku, potom kvety lasky opadnu a je to uz o niecom inom.
S pociatku sme nemali s nicim problem..mali sme sex vsade mozne a bez
problemov. Po tristvrte roku naseho vztahu ked priatelka zacala brat antikoncepcne
tabletky sa nas sexualny zivot zmenil. Nema na to nikdy chut, je jej to neprijemne a vidim na nej ze je to na silu a ked nemame sex 3 tyzdne a vidi na mne ze ma to hneva v podvedomi
tak ten sex je ale to je taky sex…len kvoli mne. Velmi nam to kazi
vztah aspon z mojej strany, ona si to az tak neuvedomuje.
Skusala zmenu tabletiek ale ani to nepomohlo…

Odpověď

Dobrý den, Jozefe,
zdá se, že s partnerkou opravdu máte každý jinou potřebu a sexuální touhu. Jak asi víte, mužská sexualita je daleko více podmíněná biologicky - testosteronem - než sexualita ženská. To znamená, že velká počáteční sexuální touha u Vaší přítelkyně byla pravděpodobně způsobena zamilovaností a novou situací. V tuto chvíli se Vaše přítelkyně asi nachází ve stavu, který je pro ní biologicky přirozený. (Avšak nevylučuji, že za to mohou hormonální tablety, ale to je třeba konzultovat s ošetřujícím lékařem). Jestliže se tedy Vaše přirozené biologické touhy a potřeby nepotkávají, je zapotřebí hledat určitý kompromis. Řada sexuologů jednoznačně doporučuje při sexuálním nesouladu řídit se tím, kdo má sexuální touhu nižší - podobně jako v chůzi po horách se přizpůsobíme tomu pomalejšímu. Nicméně si myslím, že určité "přemožení se" a vyhovění partnerovi by mělo nastat i ze strany toho, co touží méně. Nemusí se vždy jednat pouze o soulož, ale například o jinou sexuální praktiku.
Nicméně toto vše je třeba vyjednat, ne nárokovat. Vy sice vylučujete, že by partnerka měla jiný problém, ale možná je třeba pátrat i v jiných oblastech, které sexualitu ovlivňují - nemusí nutně jít o nezamilovanost či nevěru. Ale také přepracovanost, starosti, jiná nevyslovená přání či konflikty.
Jestliže by i nadále přetrvával v sexuální apetenci nesoulad a nepodařilo by se Vám najít společný - oběma vyhovující - kompromis, doporučuji konzultaci s psychologem - sexuologem, který možná bude schopen rozlousknout, nějaké před Vámi oběma skryté téma, které Vám v tuto chvíli stojí v cestě. Přeji hodně sil a schopnost domluvit se.

28.8.2012 5:45
Více o tématu: sexsex je

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

TOPlist