Jak děláte dýňovou polévku? Koupila jsem kus dýně, hlavně pro Maxouše, tomu „zamlada“ jela, tak to chci zkusit znovu a já si dám s ním.
Teď jsem dodělala úplně svojí první svíčkovou, potřebovala jsem se zbavit kusu hovězího z mrazáku, pořád jsem přemýšlela, co s ním, až mě předevčírem napadlo udělat svíčkovou. Ale se zeleninou je to hrozné, v našem supermarketu mají (momentálně) jen mrkev, celer a pastyňák (petržel tu neexistuje) u jednoho jediného stánku na trhu, který je jen ve středu. Tak jsem si udělala směskové balíčky do zásoby. Mám ale dilema, zda jí dát ochutnat manželovi (vrátí se po týdnu domů) nebo jí nechat na zítra pro všechny k obědu… Asi mu ohřeji jeden kousek masa s omáčkou, aby se navnadil 😛 Max dostane s námi.
Leni, ty jsi dávala Eli klasickou hrachovou polévku? Doktor mi při roční prohlídce řekl, že to jediné ještě nemůže. Přitom v tabulce, co na ní dávala odkaz Misha (?), je v období 9-12 měsíců. Já ji navíc dělám ze zeleného hrášku (sušeného, žlutý jsem tu nenašla, takže je daleko jemnější).
Tuňáka bych klidně dala. Akorát Maxovi ryby víc propékám, i za cenu toho, že bude trošku sušší.
Zkoušel jste někdo rybičky (sardinky, tuňák) v oleji/přírodní šťávě?
Dnes je v jesličkách na 6 hodin, jdeme pro něj v 16h, určitě se mu zase nebude chtít domů.