laktobacily jsou přírodní látky, něco jsem k tomu našla:
mléčné bakterie-laktobacily – nazýváme je také probiotické bakterie (pro bios – pro život). Tyto bakterie umí měnit cukry na kyselinu mléčnou a další kyseliny. Tyto bakterie produkují množství enzymů, které přeměňují složky potravy na jednodušší látky, které později střevní sliznice přijme jako základ výživy pro všechny lidské buňky. Dále svým způsobem zlepšují činnost střev, zvyšují odolnost proti infekcím, tlumí účinek „zlých“ bakterií ve střevě, odstraňují volné radikály ve střevě. Laktobacily umožňují produkci důležitých vitaminů, podílejí se na vstřebávání důležitých látek – vápníku, železa, a co je velmi důležité – svým způsobem se výrazně podílejí na imunitě člověka a prevenci alergických onemocnění.
Já jí dávám konkrétně tyhle http://www.valosun.com/produkty/biopron-laktobacilky-30-tbl.html