Leni byla to jednorázovka večer už bobek OK, dostal na večeři rizoto (po dlouhé době rýži) jen se zeleninou, ale opět jak budík ve 2,30 se stěhoval k nám furt hekal mlel a kopal nohama a nevěděl jak lehnout apod. tak asi není úplně OK, pak se ráno probudil a pobrekával a nechtěl ležet my zblbnutý, že je noc jsem mu říkali hají, pak jsme koukla na hodiny a bylo před 6 hod dostal mlíko a pak spal klidně ale jen do 8 hod, jsme úplně mrtví, ale po obědě to zalomil během minutky.
Dneska jsme zkoušeli náš nový odšťavnovač tak ze 4 pomerančů jsme měli 0,65l džusu a jak to sebovi z brčka šmakovalo, pomeranče byly krásně sladké. Jinak na obídek byla fakt mňamka, dělali sjem to s H. včera podle Sebovi kuchařky Annabeliny hamburgry, dám recept
Suroviny:
1/2 červené papriky zbavena semínek a slupky nadrobno nakrájená
1 malá cibule nadrobno nakrájená
1 lžička nasekané petržele
1 vajíčko ušlehané
1 jablko nastrouhané najemno
25g strouhanky
450g kvalitního mletého hovězího
1 lžička worchestrové om. (nemusí být já nedala)
1 nadrobno nadrolená kostka kuřecího bujonu – Já dala zeleninový z DM od alnatury, ale pak doporučuji už nesolit a nepepřit, asi by to být nemuselo
sul a čerstvě namletý pepř
olej na smažení a hl. mouka na uplácání karbanátků
Mělo by to vyjít na 7-8 burgrů
Postup vše smícháme dohromady, krom papariky a 1/2cibule to osmahneme do změknutí na pánvičce a pak přidáme ke zbytku. Pomoučenýma rukama uděláme burgry a smažíme 5min z obou stran.