Ahoj, jo jo, taky jsme

21.8.2014 (21:42) #894161 n Veronika4Registrovaný uživatel Ahoj, jo jo, taky jsme skončili u Römera, vyhrál Versafix. Z pultíku jsem upřímně měla já sama dost klaustrofobický pocit a nedokážu si představit, že by v tom vydržel syn s jeho akčností. Ale na delší „spací“ cesty do auta ještě pořád používáme protisměrné vajíčko, máme ho až do 13kg, na kratší […]

#894161
n Veronika4
Registrovaný uživatel

Ahoj,
jo jo, taky jsme skončili u Römera, vyhrál Versafix. Z pultíku jsem upřímně měla já sama dost klaustrofobický pocit a nedokážu si představit, že by v tom vydržel syn s jeho akčností. Ale na delší „spací“ cesty do auta ještě pořád používáme protisměrné vajíčko, máme ho až do 13kg, na kratší cesty mám u sebe v autě Römera, protože z toho syn lépe vidí ven a zabaví se, a to je pro mě při každodenním ježdění důležité.

Díky i za tip na články o obouvání, no už jsem připravená, že zas bude další vybírání, tentokrát zimní. Nejhorší ale je, že když už člověk koupí dobré boty, tak z nich dítě buď vyroste, nebo přijde jiný roční období, nebo obojí. A nákupy začínají znova…

Dýně – používám jí na slané i na sladké, je hodně univerzální a Hokkaido má i tu výhodu, že se nemusí loupat. Pro syna jsem teď třeba dělala dýňové rizoto – poprvé jsem zkusila začít i s opatrně osmaženou cibulkou (dávala jsem hlavně pozor, aby se nepřipálila, chtěla jsem vyzkoušet, co mu cibule bude dělat a jestli bude chutnat, a úplně v pohodě), přidala jsem na kostičky nakrájenou dýni, přilila trochu domácí rajčatové passaty (ale jde i použít kupovaná, třeba z DM od Alnatury, nebo úplně vynechat), přisypala rýži, zalila vodou a uvařila doměkka. Nakonec jsem jenom přidala bylinky (bazalku, ale dobrá je i šalvěj, tymián, oregano…) a trochu rozmačkala, aby se to synovi lépe jedlo. To samé se dá udělat i pro dospělé, stejný postup (klidně i bez rajčat). Doporučuju ale na pravé risotto použít rýži arborio (prostě kulatozrnou), a pro „velké“ přidávám víc pepře, cibule, bílé víno atd.. Jinak jde udělat i dýňová polévka, pokud Anit zvládá jíst polévky (syn je totiž moc nemá rád, špatně se mu jí, jak je to tekuté – přesněji nemůže se v tom dost dobře patlat sám) – zase cibulka (pro děti případně bez), dýně na kostky, k tomu může být na kostky klidně i brambora/mrkev/batát, zalít vodou, povařit, rozmixovat dohladka a přilít smetanu, dochutit (dobrý je jen muškátový oříšek a pro dospělé pepř). Pak taky těstoviny/jáhly/bulgur/cokoliv s dýní, postup je podobný, dá se to uvařit pohromadě nebo třeba v případě bulguru zvlášť udělat dýňovou „omáčku“ a pak smíchat. Přidat se dá i hrášek, mrkev… Já osobně třeba z dýně miluju dýňový koláč s javorovým sirupem a pekanovými ořechy, guláš, kari (to už teda z nebatolecí kategorie), dýňový chléb…možností je hodně, to bych už psala román, ale když zagooglíš, vyjede toho spousta 🙂

Měj se pěkně a dobrou chuť 🙂

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

TOPlist