Raduš, na tom není nic nového :), jen jsem to dávala jako rychlou možnost. Klasicky koupím levná kuřecí stehna/čtvrtky … je možné to vykostit a nebo jen rozdělit vždy na půlku (občas to dělám i z libové vepřové krkovice). No a kousky pokapu olivovým olejem a posypu trochou soli a bylinek (tymián, rozmarýn) a rozmažu to po tom mase .. nebo jde jakékoliv grilovací koření .. ale spíš dávám ty bylinky. Ještě je verze se strouhankou. Do misky nasypat strouhanku do ní bylinky, pak ten každý kousek kuřete potřít olejem a strčit do té bylinkové strouhanky, přimáčknout. No a jedna nebo druhá verze se dá do trouby na rošt, pod to pekáček, aby se zachytila vypečená štáva a zapnout bud horní gril nebo jak jsi zvyklá péct … u mě to dávám cca na 170. Rovnou k tomu strkám i brambůrky. Nechám je ve šlupce, na 1/8ky, do pekáčku nebo misky, zakápnout trošičkou oleje, osolit + tase třeba bylinky (nebo lidi dávají grilovací koření), promíchat a strčit to k tomu masu péct. Dělá se to zároveň a je to asi za 30-40 min hotové (asi podle trouby). Chce to hlídat, aby byly měkké ty brambůrky a kdyžtak je vyndat dřív, pokud ještě není hotové maso. Tu vykapanou štávu z masa pak malinko ředím vodou a je z toho super sos. Já do toho strašně ráda máčím chleba.