Leni, je legrační, že zrovna ty se mě ptáš na vaření, když já celou dobu vařím podle toho, co jsi mi na začátku poradila ty 😀 Tu brokolici vařím jako každou jinou zeleninu – nejdřív dám vařit maso po cca 10 minutách přidám zeleninu podle tvrdosti (mrkev, pak po 5 min brambory, brokolici, cuketu po dalších 5 minutách), celkem vařím 30 minut. Když mám brokolici čerstvou, tak jí vařím 15-20 minut, když je mražená, tak max. 10 minut. Žádný fígl nemám. Jako olej používám řepkový, i když olivový doma máme, já ho moc nemusím. Ale my máme jako protipól toho, že sní všechno, to, že u toho dělá nepředstavitelný cirkus. To je snad snažší nakrmit opici houpající se na lustru. V židličce se kroutí, stoupá si, sápe se na stůl, hlavu zásadně otáčí na jinou stranu, pokud možno na úplně opačnou než jsem já. Ale v okamžiku, kdy má před sebou lžičku, tak otevře pusu. Také s oblibou předvádí paci paci zrovna ve chvíli, kdy před něj dám vrchovatou lžičku, takže všechno letí na zem, na ručičky…
Batáty jsem už vyzkoušela, ale jediný rozdíl jsem viděla v tom, že ten jeden brambor stál stejně jak půl kila normálních brambor. Max to zaručeně vůbec nepoznal. Myslím, že to dávají do receptů jen kvůli zajímavosti v názvu receptu, zas takový chuťový zázrak to není. Dnes jsem koupila květák (pro nás dospěláky) a tak kousek oddělím pro Maxíka a brzy bude mít květákovou premiéru. Také jsem koupila fenykl, který mě osobně příšerně smrdí, ale našla jsem to v jednom receptu, tak to vyzkouším (1/2 hlavičky fenyklu, brambora, mrkev – já teda fenyklu uberu a určitě přidám maso).
Leni, jak vaříš ty omáčky, to tam dáváš mléko nebo jogurt? A jaké fázi přípravy? Vaříš to potom ještě? Já zatím vařím jen s vodou.
Já netuším, jak má vypadat polévka. Vodu se zeleninou by Maxík asi ze lžičky jedl hrooozně dlouho.