RE: Snažilky květinky už konečně těhulky.

15.6.2011 (21:58) #875275 AnonymHost Nemám anglicko-francouzský slovník, tak se mi ty názvy hledají blbě. Ale podařilo se mi najít že Sea bass je tady „bar“ a tedy dravá mořská ryba. Myslím, že ho dělal můj kamarád, když jsme byli s partou na Korsice. Moje vzpomínky na něj jsou jen ty nejlepší. Hodně tu také letí […]

#875275
Anonym
Host

Nemám anglicko-francouzský slovník, tak se mi ty názvy hledají blbě. Ale podařilo se mi najít že Sea bass je tady „bar“ a tedy dravá mořská ryba. Myslím, že ho dělal můj kamarád, když jsme byli s partou na Korsice. Moje vzpomínky na něj jsou jen ty nejlepší. Hodně tu také letí dorády. V nabídce měli například i čerstvého tuňáka. Lososa tu také prodávají čerstvého, navíc pěkně na filety a ne na podkovy. Ale čerstvé ryby jsou samozřejmě také dražší, tak mám trochu obavy experimentovat. Na druhou stranu se mi je nechce pořád připravovat na stejný nebo podobný způsob. Musím si dát závazek, že každou středu, když je v supermarketu ten výběr čerstvých ryb, zkusím novou rybu. Po tom pořadu Šéf na grilu jsem chtěla dneska zkusit sardinky, ale měli jen nasolené.
Květákový mozeček, lečo, zapečené těstoviny – mňam To tu dělám, i když to nejsou francouzská jídla. Akorát tu místo leča dělám ratatouille, kde je navíc cuketa a lilek. A ještě tam přidám pořádně česneku, ať to má správný říz 🙂 Mamča tu za první týden zhubla 3 kila!!! a to hlady netrpěla. Ale chystala jsem samá „dietní“ jídla, žádné těžké kameny do žaludku. Chtěla jsem hlavně, ať pozná, že se dá vařit za málo peněz hodně dobře a pestře. Třeba boloňské špagety nemusí mít jen s kečupem nebo s připravenou směsí ze skleničky, kde ani netuší, co tam všechno namelou a přisypou. Udělala jsem domácí omáčku z mletého hovězího a speciálně kvůli ní jsem koupila parmazán. Stačí ho nastrouhat jen trošku a ta chuť je tak výrazná, že to stačí. Takže i když je celkem drahý, tak v tom množství co se nakonec použije to není ani cenově znát. Valila oči, jak je to dobré a když jsem jí udělala kalkulaci jídla, tak valila oči znovu. Jenže pochybuji, že tak bude vařit, i když je v důchodu, protože to dá samozřejmě o trochu víc práce než ohřát konzervu :S Já jsem také nebyla nikdy žádná velká kuchařka, ale manžel je takový spokojený strávník, že mám odvahu se pouštět i do nových a složitějších jídel. A vylízaný talíř je mi největší odměnou 😀

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

TOPlist