Jogo, dneska jsem na tebe vzpomínala, byla jsem zase v supermarketu na lovu ryb. Zkusila jsem si názvy ryb vyfotit do mobilu, ale fotky nevyšly podle mých představ, tak jsem z toho názvy spíš odhadovala. Ale už vím, že tam mají mořského okouna, platýze, kambalu, makrelu, několik druhů tresek, pražmu královskou, tuňáka, sardinky (čerstvé i solené), lososa, pstruha a grundle. Zbytek budu určovat příště. Samozřejmě také chobotnice, slávky a jiné mořské potvory, ale to fakt nemusím. Pokud by mi je někdo připravil, tak možná, ale sama ne-e. Dneska jsem si koupila toho okouna, sardinky a grundle. Okouna jsem měla k obědu, ale když jsem ho vytáhla ze sáčku, tak jsem zjistila, že není vykuchaný :S Mně stačí že se na mě ryba kouká smutným očíčkem a ještě jsem jí měla píchat do břicha. Stačila jsem se také při omývání píchnout o hřbetní ploutev 🙂 Ryba to byla dobrá, ale příště půjdu znovu do pstruha – má kosti pohromadě a navíc ho prodávají vykuchaného. Sardinky připravím na grilu, koupila jsem čtyři a zítra je budeme mít s manželem k večeři. Ty jsou naštěstí vykuchané. Dneska udělám ty grundle. Je jich necelých 200g, takže to bude spíš takový zákusek. Jedla jsem je jen jednou v Chorvatsku, snad se mi podaří osmažit akorát a nebudou moc ani málo. Prý na ně stačí fakt jen chvilka. Nemám friťák, tak je budu dělat ve vysoké pánvi. Nevíte někdo, kolik minut by měly být v oleji. Tipuji tak minutu…