Děkuji za držení palce pro mého dědu, včera jsem mu volala … leží v nemocnici na pozorování a má kapačky a léky na upravení srdeční akce, tak snad to bude v pořádku, oni doktoři říkají, že kolikrát za život se člověku stane, že srdíčko zahapruje … tak je možné, že zrovna se mu to stalo na kontrole a jinak že je to O.K. … no musíííííí … děda je príma a nechci aby ležel dlouho v nemocnici … sami víme jaké to tam je :-(((
K receptíku na znojemskou … jelikož je Aleš kuchař … teda vyučený, tak mám doma kuchařské normy – vešchny a většinu jídel co vařím, tak je vařím z nich – přesně tak jak mají být a vypadat … a můžu ti říci – nejlepší kuchařka všech dob !!!! sice drahá jak blázen ale výsledek stojí za to … tak Ti mile ráda opíšu receptík na znojemskou omáčku, tak jak má přesně vypadat podle českých norem a tak jak jí vařím já :o) … přidám nakonec :o)
Já se dnes rozhodla udělat kuřecí nudličky se smetanovou omáčkou a žampiony s těstovinama … francouzský brambory jsem si rozmyslela 😀 ty já fakt nemusím :o)))))
Tady je teď nádherné počasí … už od půl deváté krásně svítí sluníčko a venku je 11 stupňů … super jen tak dál – ať se jim vyplní předpověď, že letos bude jaro dlouhé :o)))) ať si ho s Prckama hezky užijeme :o))))
No nic ještě sem hodím ten receptík pro Rybízka a půjdu vařit – odpolko sem ještě kuknu určo :o)
Hezký dník a brou chuťku k obídku … vy co jste v práci cholky, šetřete se … už to máme za pár :o)))) papa
Hovězí znojemská pečeně :o)
suroviny:
hovězí maso zadní
slanina
sůl, pepř mletý, cibule, tuk, voda, mouka hladká, okurky sterilizované i s nálevem
postup:
Maso prošpekujeme, osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme, nakrájíme jí na plátky a částečně jí osmahneme na 2/3 tuku. Přidáme maso, v základu je krátce opečeme a zalijeme trochou vody. Nádobu přiklopíme a maso dusíme do měkka. Během pečení maso obracíme, přeléváme šˇávou a podle potřeby doléváme teplou vodu.
Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme prosátou moukou, mírně zasmahneme, rozředíme vodou, dobře rozmícháme a povaříme. Šťávu procedíme přes hustý cedník, podle potřeby dochutíme solí …. Sterilizované okurky nakrájíme na malé kostičky, krátce je podusíme na zbývající dávce tuku a přidáme do omáčky ….
Já to občas obměním tak že nezaprašuji moukou, ale udělám si klasickou zásmažku a přidávám jí nakonec … a samozřejmě přidávám masox – silný :o)
Tak a teď už mastím vařit … a tu znojemskou si hodím zítra :o)