16997661_1411390268912617_1961712050471839904_n.jpg

Želví ovocný dort

Ač se to nezdá, tak tento dort je jen z ovoce.

Potřebujete: Oloupaná a na tenké plátky nakrájená kiwi Banány podélně rozkrojené na tenké plátky Dužina z kokosu – může být i strouhaná (1/2 hrnku) Kokosové mléko (1/4 hrnku) Datle bez pecek (1/2 hrnku)

Postup:  Strouhaný kokos, kokosové mléko a datle dáme do mixéru a mixujeme, dokud nezískáme konzistenci polevy. Vezmeme mísu, která bude sloužit jako forma pro krunýř želvy. Na její dno vyskládáme plátky kiwi, které později vytvoří krunýř. Plátky potřeme připravenou polevou a poté vodorovně položíme plátky banánu, potřeme polevou, poté plátky kiwi, banán, poleva, kiwi. Opakujeme tak dlouho, dokud nevyplníme celou mísu. Dáme na dvě hodiny do lednice. Dort vyndáme z lednice, na vrch mísy dáme prkýnko, či mělký talíř a opatrně vyklopíme krunýř.Pokud se nám nějaké plátky odlepí, snadno přilepíme zpět. Z kiwi poté vyřežeme čtyři ploutve, ocásek a hlavu, které jen přiložíme ke krunýři.

Autor: Lidka Slepčíková. Zdroj: Facebook.com/Vaříme zdravě od prvních příkrmů

2 / 11

Želví ovocný dort

Ač se to nezdá, tak tento dort je jen z ovoce.

Potřebujete: Oloupaná a na tenké plátky nakrájená kiwi Banány podélně rozkrojené na tenké plátky Dužina z kokosu – může být i strouhaná (1/2 hrnku) Kokosové mléko (1/4 hrnku) Datle bez pecek (1/2 hrnku)

Postup:  Strouhaný kokos, kokosové mléko a datle dáme do mixéru a mixujeme, dokud nezískáme konzistenci polevy. Vezmeme mísu, která bude sloužit jako forma pro krunýř želvy. Na její dno vyskládáme plátky kiwi, které později vytvoří krunýř. Plátky potřeme připravenou polevou a poté vodorovně položíme plátky banánu, potřeme polevou, poté plátky kiwi, banán, poleva, kiwi. Opakujeme tak dlouho, dokud nevyplníme celou mísu. Dáme na dvě hodiny do lednice. Dort vyndáme z lednice, na vrch mísy dáme prkýnko, či mělký talíř a opatrně vyklopíme krunýř.Pokud se nám nějaké plátky odlepí, snadno přilepíme zpět. Z kiwi poté vyřežeme čtyři ploutve, ocásek a hlavu, které jen přiložíme ke krunýři.

Autor: Lidka Slepčíková. Zdroj: Facebook.com/Vaříme zdravě od prvních příkrmů

Miniatury Zavřít

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznetev zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist