15823718_10207885338233705_9004992622916103084_n.jpg

Fazolový dort

V tomto dortu nenajdete ani gram mouky nebo cukru. A navíc jak mi napsala autorka, tak ho dělal tatínek. Pokud jej budete dělat k prvním narozeninám a chcete jej mít super zdravý, raději vynechte čokoládu.

Suroviny: 300g vařených malých bílých fazolí, 2 vejce 2 lžice rozpuštěného másla, 2 lžice řepkového oleje, 7 lžic agavového sirupu, 3 lžice medu, 2 lžice kakaa, 100g vysokoprocentní čokolády 95%, 1 lžice kokosového oleje, špetka růžové soli, 200g maliny(borůvky) višně

Postup: Fazole, žloutky,máslo, olej,agáve, med kakao umixujte do husté hladké kaše (já použila ponorný mixér). Do směsi vmíchejte sníh ušlehaný z bílků a špetky soli a 50g čokolády posekané na malé kousky. Těsto navrstvěte do dortové formy o průměru 17cm vystlané pečícím papírem. Na povrch dejte maliny nebo co si vyberete a lehce je do těsta vmáčkněte. Pečte při 180 stupních 35-40 minut (v půlce přikryjte alobalem). Dort nechte vychladnout, ozdobte ho čokoládovou polevou, kterou připravíte rozpuštěním 50g čokolády s kokosovým olejem ve vodní lázni, a přes noc řádně vychlaďte v lednici. Před krájením nechte čokoládu při pokojového teplotě povolit a použijte nůž namočený do horké vody.

Autor: Petra Kurzoková Matějíčková. Zdroj: Facebook.com/Vaříme zdravě od prvních příkrmů

4 / 11

Fazolový dort

V tomto dortu nenajdete ani gram mouky nebo cukru. A navíc jak mi napsala autorka, tak ho dělal tatínek. Pokud jej budete dělat k prvním narozeninám a chcete jej mít super zdravý, raději vynechte čokoládu.

Suroviny: 300g vařených malých bílých fazolí, 2 vejce 2 lžice rozpuštěného másla, 2 lžice řepkového oleje, 7 lžic agavového sirupu, 3 lžice medu, 2 lžice kakaa, 100g vysokoprocentní čokolády 95%, 1 lžice kokosového oleje, špetka růžové soli, 200g maliny(borůvky) višně

Postup: Fazole, žloutky,máslo, olej,agáve, med kakao umixujte do husté hladké kaše (já použila ponorný mixér). Do směsi vmíchejte sníh ušlehaný z bílků a špetky soli a 50g čokolády posekané na malé kousky. Těsto navrstvěte do dortové formy o průměru 17cm vystlané pečícím papírem. Na povrch dejte maliny nebo co si vyberete a lehce je do těsta vmáčkněte. Pečte při 180 stupních 35-40 minut (v půlce přikryjte alobalem). Dort nechte vychladnout, ozdobte ho čokoládovou polevou, kterou připravíte rozpuštěním 50g čokolády s kokosovým olejem ve vodní lázni, a přes noc řádně vychlaďte v lednici. Před krájením nechte čokoládu při pokojového teplotě povolit a použijte nůž namočený do horké vody.

Autor: Petra Kurzoková Matějíčková. Zdroj: Facebook.com/Vaříme zdravě od prvních příkrmů

Miniatury Zavřít
TOPlist