- Toto téma obsahuje celkem 3,108 odpovědí. Do diskuze (17 účastníků) se naposledy zapojil uživatel r Raduš a poslední změna proběhla 12 let, 9 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
4.10.2011 (19:45) #883313AnonymHost
Ahoj holky, přidávám se do klubu striovatých břich – je to, jak kdybych na tom břichu měla silnou celulitidu – miliony maličkých jizviček dělají takové drážky, no celkem hnus, ale věřím, že se to ještě zlepší:) No a taky se přidávám mezi lidi s kojoprsoproblémy:S – od rána mám totálně ztuhlou cca třetinu jednoho prsa, na dotek to bolí, takže chovat malýho v náručí je utrpení, zkoušela jsem, jestli by to malej nějak nevysál, tak jsem z něj dávala 2x po sobě, ale žádné zlepšení, navíc napodruhé vydržel být přisátý snad třičtvrtě hodiny a pak jsem mu to vzala, protože už mě i bolela bradavka – podobně jak zezačátku, když se neuměl přisávat:( – tak nevím, jestli mu z toho vůbec něco teklo – ale když jsem zmáčkla, tak teklo normálně vodnaté mlíčko, nic hustýho – tak zas nevím, co to je, naštěstí mám na zítra naplánovanou gyndu, tak mi snad pomůžou…
Leni, v Brně celkem lidi chodívají na stěnu s mimčama – v kočáru, nebo dokonce s cestovní postýlkou – ale mně se to vůbec nelíbí, jak se tam práší magnézkem, to bych teda nechtěla, aby to mimčo dýchalo, když to kolikrát vadí i mně*-)4.10.2011 (20:16) #883314AnonymHostKačko a teplotu nemáš? já tedy zkušenost nemám, ale zkus sprchu a rozmasírovat a co nejvíce vyprázdnit a na něco se doporučuje ten obklad tuším tvaroh prý…ale koukni na ten info je tam mraky ať si něco nepřivodíš, prý pak antibiotika a zánět kdy to musí mlíko ven je dost bolestivé co nám říkala PA na kurzu. No já nemám ani malinké strie ale cca 4 takové plochy cca 2 cm na 1, ale přijde mi že se to zlepšuje od porodu tak snad to bude pak oK
4.10.2011 (21:44) #883315AnonymHostNo jo, Misho, ono si to nějak protiřečí – ta teplá sprcha a to chlazení – chlazení je asi na zánět a sprcha na to ztvrdlé mléko – no ale co já vím, co mám? Teplotu nemám, no doufám, že se to přes noc nezhorší radikálně a zítra doktorka bude chytřejší.
5.10.2011 (10:27) #883316v vcelka_13265Registrovaný uživatelKačko,
mě na zánět v prsu řekli, před kojením nahřát teplou vodou a masírovat i během kojení a hlavně mít mimčo bradičkou tam kde je to bolestivé a podle toho zvolit kojící polohu. Po kojení znovu osprchovat chladnou vodou, pokud i nadále to prso „hoří“ tak napatlat tvarohem a vzít paralen, kterej kojící mohou nebo ibalgin 200 ale ten se může jen 2x za den5.10.2011 (10:47) #883317r RadušRegistrovaný uživatelKačko já to taky trochu měla s tím prsem zatvrdliny a našla jsem si tuhle diskuzi na internetu tak jsem to sem okopírovala.čti 😀
Zatvrdlina na prsu
dotaz: mám takový problém. Včera večer se mi na prsu udělala zespod taková zatvrdlina. Děsně to bolí, když si to prso přitlačím. Je to celkem velké a já jsem teď vyplašená co to je. Teplotu nemám. Plně kojím a mlíčka mám dost. Ani nemám pocit, že by kojím nějak ta boule povolila.
Jiřinko prosím, poraď mi co mám dělat.odpověď: Míšo, ahojky, to je retence. Musíš se pokusit to v teplé sprše rozmasírovat, ale hlavně to nechat někým vysát. Natoč dítěti k tomu postiženému místu bradičku (tam kde směřuje brada je největší tah). Pokud to nezvládne dítě, tak popros manžela. Je moc důležité se té bulky zbavit, jinak se z ní vyvine zánět. Můžeš na to bolavé místo také přikládat pytlíky s heřmánkovým čajem (předtím namočené do horké vody, aby bylinka prosákla) a mezi kojeními místo chladit (tvaroh, mražená zelenina).
Máš na to ještě zítřek, musí se to zlepšit a začít ztrácet, jinak běž v pondělí k lékaři. Pokud se to zhorší, celé prso začne být tvrdé, bulka už nebude ohraničená, ale jakoby rozlezlá na celé prso, prso horké a přidají se další příznaky jako při chřipce – horečky, celkové zchvácení, bolest kloubů, tak je to už začínající zánět. I v této fázi se ještě občas podaří to rozehnat, ale pokud ne, tak do 12-24 h musíš k lékaři.
Zatím ale ještě máš velkou šanci, masíruj a odsávejte to bolavé místo, věřím, že se to podaří!dotaz: Jiřinko díky, vyzkouším všechno.
Je možné dostat zánět ještě tak „pozdě“? Přeci jen malá má už 5 a půl měsíce. I když včera jsem měla obě prsa dost nalitá.
A když to místo nemám horké? Mně se právě nezdá nějak extra horké.odpověď: Míšo, je to přesně tak, jak psala Bára – retenci i zánět můžeš dostat kdykoliv, třeba i po 3 letech kojení. Retence ještě horká není, je to jen zatvrdlé místo – vlastně naměstnané mléko, které změní konzistenci. Na malém prostoru je příliš mléka, místo, které se špatně vyprazdňuje. Mléko se tam městná a městná, až se z něho vlastně stluče máslo. :-)) Prostě ztuhne do krémovité či sýrové konzistence nebo se někde udělá jen malá ucpávka a kolem ní se mléko nemůže dostat, takže se tam bolestivě hromadí. Je opravdu nutné to rozmasírovat a odsát, jinak je zánět brzy na cestě (a tam se už potom to místo stane horkým a čeveným a rozšíří se na větší prostor až celé prso).
Předcházet retenci se dá správným vyprazdňováním prsů, střídáním poloh a každodenní revizí prsů ve sprše – rozmasírovat hned jakoukoliv i maličkou zatvrdlinku. Pokud budeš mít zase někdy pocit, že jsou prsa příliš nalitá, tak raději trochu odstříkej, stejně tak, když po kojení zůstane nějaká část prsu evidentně plná – rozmasírovat a odsát.5.10.2011 (13:12) #883318AnonymHostKačko, mě se zatvrdliny taky občas dělají, i to místo bývá trochu teplé. Používám přesně ty rady, co poslala Raduš. Horká sprcha + masáž + brada miminka do těch bolavých míst. Mě se to dělá většinou směrem do podpaží, takže malou dám na fotbalistu a ona to během 2 kojení vysaje. Málokdy se jí to povede najednou. Když má tenhle problém dávám stejné prso za sebou + trochu odcucat i to druhé, aby taky nezatvrdlo.
U nás malé vítězství. V pondělí mi malá spinkala 7h v kuse a dneska 8,5h. Tak to je u ní poprvé 🙂
5.10.2011 (14:18) #883319AnonymHostLeni tak to je super, to už je na celou noc, no za chvilku se to snad začne dařit více snad i nám, ale jak nejíme prvidelně přes den tak to někdy vychází na 1x v noci někdy více…ale ted se mi daří ho krmit až když má opravdu hlad a taky i více dlabe.. Leni jinak pro info já budu chodit cvičit sem a ty to máš také kousek a ceny jsou dobré http://www.fithanybany-praha.cz/akce
5.10.2011 (14:51) #883320AnonymHostMisho, já psala jen malé vítězství :). Jednu noc jsem krmila 3.30 a druhou 4.30. Ona ta naše malá jí kolem 8mé večer po koupání a pak vydrží takhle dlouho. Už předtím se nám dařilo, že pak chtěla až ve 2 ráno, ale pak to vymizelo… Nechce se mi jí v 11 večer budit na krmení, aby vydržela až do rána, protože tyhle pokusy mi nevyšly. Tak možná časem. Ale i tak to bylo super, jen 1 noční vstávání a pak krmení až ráno …
Denní krmení se nám taky umoudřilo, i občas chce až po 4h. Nenutím jí dřív, protože je ted od soboty krásně srovnaná a spokojená.To cvičení můžu zkusit, ale nevím, jestli mě to bude bavit. Potřebovala bych spíš něco tanečního :). Ale je to fakt blízko :).
5.10.2011 (15:20) #883321AnonymHostNo my krmíme tk v rozmezí 19,30 – 21,30 podle toho jak chce a jak usíná na spánek, ale takhle brzo tedy v 8 se nám to nepodařilo, něja je večer právě živej, ale do 22 hdo spí vždy taky se snažím to postupně nějak upravovat, ale noc moc, vždy to vypadá že je to na dobré cestě pak má špatný den a pokusy jsou pryč…
no pokud něco tanečního tak jedině snad na Palmovce tam je zumba apod. :-). Dokonce jsou koukal, že ve Fenixu mají o víkendu jednorázový vstup za 190 Kč a můžeš snad využít i lekce v sálech )včetně spiningu) a welnes a posilku5.10.2011 (15:44) #883322AnonymHostTen Fénix vychází strašně drahý. My jsme tam s přítelem byli, protože jsme dostali volný vstup na jeden den. Chvíli se nám tam věnovali, prošli s námi všechny prostory a snažili se nás natlačit do permanentky. Jenže já byla ve 4tém měsíci a přítel potřebje k lezení trochu jiný typ cvičení, max by využil posilování. Vyzkoušeli jsme tam skoro všechno. Skvělý tam byl bazén, vířivka a mají super šatny a kafe :).
Já chodím do Ymky na Náměstí Republiky. Mám permanentku, která funguje na všechny odiny i na azén. Přemýšlela jsem, že bych zkusila heat … to je taky na hudbu jako spinning, ale pracuje tam víc celé tělo. Problém je, že potřebuju skupinové cvičení, sama se nedokážu donutit + je super když je to kombinované s hudbou jako ten spinning. A zase chci začít plavat, ale to znamená koupit ty plavky .. nebylo to už tady? 🙂5.10.2011 (15:52) #883323AnonymHostAha, tak ne fénix, ale galerie harfa .. se mi to plete :). Byli jsme v harfě, nějak těsně po otevření. Snažili se nalákat nové lidi, tak dávali volné vstupy ….
5.10.2011 (19:55) #883324AnonymHostNa Harfě je to drahé to členství, ale ve Fenixu tuším to také není zrovna levné, myslím, že pak více lidí využívá ty jendotlivé vstupy. Tak nevím zda je to počasím, ale Síba mi dneska dost spí. Jen ted se probudil a než jsme ho přebalila tak byl hladový brek, ale za 10 min kdy pil zase vytuhával a už opět spinká
5.10.2011 (23:24) #883325AnonymHostTak naše krmení z lahve odstříkaným dopadlo tak napůl. Měla jsem odstříkáno jen 100ml, protože mi přišla návštěva a víc už jsem pak nestihla. Malá to všechno krásně vysosala, ale nestačilo jí to. Podle výpočtů, co jste radily, jsem měla mít tak 125ml, protože dneska jsme krmily jen 6x a navíc mi přišlo, že moc přes den nepila. Takže když došla láhev, tak přišel hladový naštvaný brek a já musela vyndat prso :). Ale nakonec to bude dobrý. Myslím, že když budu mít odstříkáno dost, tak to tu ten 1 večer v týdnu sami s přítelem zvládnou.
Misho, my měly ospalý den v pondělí. V podstatě spala od rána do 6ti večer a jen se probouzela na jídlo. Pak byla 3h vzhůru, absolovovala s námi poradu u finančních poradců 🙂 a pak spala téměř celou noc. Zato úterý byla celý den vzůru. My to máme na střídačku. 1 den spí a druhý je vzůru.
6.10.2011 (10:16) #883326AnonymHostLeni určitě odstříkej více ta 100 ml je málo, Sebovi by to stačilo ale Eli asi pije více je šikulka. No včera mi tedy nepil vůbec nedostali jsem se ani přes 620 ml a právě že nám to už také vychází na 6-7 jídel deně a on prostě nejí. Problém máme večer před spaní nedokáže se pořádně najíst a nevydrží tedy dýl jak 4 hodinky tak že spánek 5 a více hodin jak se to jednou povedlo je fuč vůbec nevím čím to je, přitom si o jídlo řekl a byl vyspinkaný, ale hned začal usínat. Pokud by mi jedl 6x deně měl by vypít cca 135 ml a on mi pije mezi 80-120 ml ach jo. No ráno váha ukázala 5.005g. Jdu krmit papá si ručičky a je neklidný ak snad to není planý poplach
6.10.2011 (13:02) #883327AnonymHostAhoj holky, moc děkuju za ty rady na prso, bylo super, že malýmu se to po tom celém bolavém dni nějakým zázrakem večer povedlo vysosnout Jinak tu zatvrdlinu jsem měla nejhorší směrem ke klíční kosti, tak si moc nedovedu představit tu vhodnou kojící polohu:D I doktorka pak radila nahřívání ve sprše – jo, ve světle vašich rad to už zní logicky, tak už z toho příště třeba nebudu tak hotová:)
Včera jsme byli s kamošama na večeři v thajské restauraci – opět jsem neomylně dostala nejostřejší jídlo z celého stolu – už se mi to jednou stalo přímo v thajsku, kdy si chlapi schválně říkali o hodně ostré, ale jinak jsem měla stejné jako jeden z nich a oni nám to prohodili:D – a včera zas, jsem dostala omylem manželovo jídlo – přišla jsem na to ale hezky brzy:D 😀 -
AutorPříspěvky
- Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.