- Toto téma obsahuje celkem 3,108 odpovědí. Do diskuze (17 účastníků) se naposledy zapojil uživatel r Raduš a poslední změna proběhla 12 let, 9 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
19.5.2011 (1:42) #882068AnonymHost
jj, slyšela jsem o ní …až teď nedávno, když už jsem se nahlásila na tu Rajsou zahradu. Ale také ji ještě zvažuji, protože to nahlášení není nijak oficiální….
19.5.2011 (11:18) #882069AnonymHostLenko, já včera vyplnila ten registrační formulář, kde jsme uvedla, že mi byla doporučena, že TP mám 8.8. a zda nás přijme. Hned ráno jsem měla odpověď, že se moc ráda o nové miminko postará, a ať zavoláme až nás propustí z porodnice a domluvíme se na první schůzce a prohlídce a, ž přeje hladký průběh porodu a ať sjem v pořádku, tak že moc milá odpověď.
20.5.2011 (10:52) #882070AnonymHostMisho, tak to je od nich moc příjemné jednání. Váhám jestli tu registraci ještě nezměním, protože bych jí fakt měla 100m od baráku.
Začla jsem bláznit … jak mě pořád moc bolí ta záda (ted to přešlo dolů do pánve), tak si říkám, aby pak malá nechtěla na svět dřív. Je to blbost, já vím, ale v noci, když nejde spát, tak člověka napadají všelijaké myšlenky. A my doted nemáme nijak moc věcí pro mimi … takže se snažím dořešit výbavičku. Vrátila jsem se k vašim seznamům na str. 15 🙂 a sepisuju, co všechno je potřeba a co už mám doma, větší věci, co mám vybrané a příští týden hned objednám (kočárek, postýlka, matrace a tak ….) a ráda bych měla všecho nejdéle do konce června doma. A přítel už začal vyklízet dětský pokojík.
20.5.2011 (11:13) #882071AnonymHostLenko asi by to bylo dobré mít doktorku blízko, koukala jsme i na diskuze na známýlékař apod. a lidi jsou sní spokojený. No asi je dobré mít výbavičku doma dříve a nenechávat to na poslední chvilku, já sjem ráda, že jsme vše objednali už v dubnu a přesto objednávka ještě není kompletní, při předstvě, že bych spolehala, že to tak dlouho netrvá a objednala později asi bych pak musela něco pořizovat jinde. 7.4. jsem to objednávali a do teď není korba ke kočárku 🙁 . No u nás je pokojík vyklizený, jen čekám než se uráčí zavolat pán kdy doveze pokojíček aby se šla vybrat barva a mohlo se vymalovat tak snad příští týden zavolá nejpozději. No já teď na netu čekla, že červenec má být hodně teplý až 35 st tak asi budu ráda, že nebudu muset někde pobíhat a shánět věci
20.5.2011 (12:07) #882072AnonymHostOno u nás to objednávání nebude takový problém – sestavu do pokojíku jsem zatím nevybírali, jen postýlku s vybavením, přebalovák s podložkou a to vozí do týdne od objednání. Kočárek je prý do 14ti dnů …, říkali, že v pohodě stačí přijít koncem května. Vybrané už to máme.
Trochu pořád vnitřně bojuju s tou sestavčikou dětského pokoje – moc se mi líbí ty od Schardtu, kde jste objednávali myslím vy. Mají jeden hezší než druhý, ale cena mě hodně odradila. Přeci jen pořád dovybavujeme celý byt …. Nakonec jsme se dohodli na jednodušší verzi pokojíku a uděláme ho pořádně malé až později. Ale trochu mě to přeci jen mrzí. Budeme jí to muset vynahradit péčí a pozorností….20.5.2011 (13:03) #882073AnonymHostJo jo od té firmy máme my, sice nás to celé vyšlo na 44 tis (oproti základu mám navíc poličku další a regál), jinak tuším ta sestava byla za 37-38 tis, ale je to pokojík minimálně do 6 let což mi jako investice přijde dobré, s tím, že šatní kříň, polička a regál mohou zůstat jen se koupí větší postel a psací stůl, tak vlastně vyměníš pouze postel která se bude muset tak i tak vyměnit v jakékoli situaci. Samozřejmně že to záleží na finančních možnsotech, my mimčo plánovali a snažili se šetřit, sice jsem otěhotněla hned jak se začali peníze dávat na stranu, ale akorát nám to vyšlo na přízení jak pokojíku tak dalších věcí, s tím, že sjem se nemusela omezovat, ale zase nekupuji blbosti. Mě se moc líbí pokojíky od Pali nebo Azur apod. jenže to je položka skoro 100 tis a ještě to má pouze malinkou postel a já trvala na té juniorské 140×70 kde se pak sundají bočnice. Jo vybírání je to pěkné, pak musí zvítězit zdravý rozum.
Objednávali jsem tady a máme tento http://www.babywelt.cz/cs/produkt/schardt-detsky-pokoj-milano-noce/ s tou 3dílnou šatní skříní20.5.2011 (14:01) #882074v vcelka_13265Registrovaný uživatelAhoj holky, myslíte že budete zvládat mít mimi v pokojíčku, my měli malou u sebe v ložnici, do roka jsme chtěli určo a pak sme neměli nábytek, furt se nám něco nelíbilo. I teď jí máme v ložnici když je nemocná atak. neumím si to představit, hlavně jeden čas furt vstávala a lítat k ní do pokoje, to bych se nevyspala vůbec. Pokojíček sme nakonec koupili ten Azur, co píše Misha, no a že by to byl nějakej odvar to ne, ale malý se líbí má to tam ráda a to je nejdůležitější. Ale měl být za 3týdny, byl za dva měsíce a kvalita to zrovna není, jestli vydrží do doby než půjde do školy to sem zvědavá. A drahý to bylo jako pes.
K těm dětským doktorům, my máme dr dál než je tady místní středisko, ale stojí to za to. Žádná stará baba co by byla se vším hned hotová a hned dávala ATB. také máme na ní mobil a můžeme volat když se něco děje. Dává rozpis kdy je na pohotovosti, tak člověk ví kdyby něco tak potká známou tvář. Když bylo třeba jezdí domů. Výběr doktora je fakt jedna z nejdůležitějších věcí co se musi udělat než se mimi narodí. Když si vzpomenu na moují dětskou dr. tak mám osypky, ale tenkrát to bylo spádově a žádná volba výběru.20.5.2011 (14:18) #882075AnonymHostNo malého budeme mít na noc v ložnici v koši, ale přes den bude normálně chrupkat ve svém pokojíku a postýlce,aby si zvykal na své prostředí. My do ložnice nic víc nedáme totiž takže přebalování apod. stejně bude probíhat v pokojíku nebo v koupelně a z ložnice do pokojíku to máme asi 5 kroků, tak to zvládneme. Já jsme také zvědavá na náš nábytek, bohužel nebyl k vinění nikde na prodejně tak jen podle obrázů se vybíralo,. Původně jsem chtěli od Pali tento pro holčičku, do toho bych šla bez váhání http://www.svetpostylek.cz/detsky-pokoj/detsky-pokoj.php?pokojicek=67
mají i pro kluky v oříškové barvě, mamka nám to rozmluvila, že s tím nic nezkombinuji, ona je náš rodinný designer já se v tom moc nevyznám. Také jsem na pokojíky koukali v babyparku tak takové mají, a pak tam listovali tlustým katalogem, ale přítel řekl, že zase nemá cenu kupovat pokoj za 50 tis, že uděláme pak pořádný studenský a má pravdu, ale je to lákavé. Kamarádi co mají holčičku narozenou v srpnu 2010 tk jí mají v ložnici a teď v červnu bude pro ní hotový pokojík, ale potýkají se z problémem jak jí tam naučit a navyknout, do teď tu místnost pořádně neznala20.5.2011 (14:36) #882076v vcelka_13265Registrovaný uživatelTo my teda problém se zvykáním neměli, první noc sem se teda nevyspala, protože sem čekala kdy začne ječet ale spala až do rána,že sem tam na ní musela jít se podívat jestli je živá 🙂 magor no. My sme chtěli aby měla pokojíček kde se jí bude líbit aby až se narodí segra aby neměla pocit že sme jí někam vyšoupli. Prvně tam spala když sem na testu měla //. Už ani nechce usínat jinde. Ale každej prcek je jinej. sem zvědavá na tu naší druhorozenou….furt tak kope, to ta naše první byla teda kliďas
20.5.2011 (15:27) #882077AnonymHostJá taky počítám, že přes noc bude s námi v ložnici v koši, to je tak na 3 měsíce. Přes den si šoupnu klidně koš do obýváku, aby na mě malá viděla. Pak uvidím, bud se ještě na čas dá do ložnice místo koše postýlka a pak už by mohla spát ve svém pokojíku, máme ho hodně blízko. Pokojík počká, pak dostane tak aby se líbil všem, hlavně jí 🙂
24.5.2011 (17:30) #882078AnonymHostTo tady máme nějaké mrtvé, včera dorazil pokojíček, ale zatím jsem rozbalila pouze poličku abych viděla ten odstíín který je zkombinovaný s bílou, no ale důležité je, jak bude vypadat až to bude smontováno. No a jinak jsm udělala objednávku na internetové lékárně, kosmetiky pro malého, pro sebe vložky do podprsenky a pak vložky po porodu tak to bylo zase korunek, ale ještě, že to těm dětem celkem dlouho vydrží ty mycí gely apod. když se toho dává malinko
24.5.2011 (23:09) #882079AnonymHostJojo, mrtvo. Moje beruška mi dává docela zabrat, tak ani nemám chut moc psát. Vůbec nechápu, když jsem přibrala zatím jen 6kg, tak proč nemůžu skoro chodit :(. Ale holčička je v pořádku, spokojeně kope, dokonce se naučila přitulit k ruce na bříšku (aspon mi to tak přijde).
Já ted dovybírám výbavu. V pátek jsem byla s mamkou nakupovat hadříčky, plínky a tak. Dokonce jsem to kvůli ní nechala do Vlašimi, protože jsem viděla, jak moc to chce se mnou vybírat :). Tak jsme si to užily, paní v krámě z nás musela být na mrtvici. Pořád jsme jí přesvědčovaly, že takhle malé to mimi nemůže být (50ka body byla tak na navléknutí na ruku). Takže hadříky do začátku mám ….56 + něco 62 a něco 68 a pak postupně dokoupím.
Vůbec nevím, co zvolit za chůvičku + zvažuju i monitor dechu (nemáte někdo tipa?). Váhám nad matrací do postýlky. Byla jsem rozhodnutá pro kokosovou, ale ted jsem se dočetla, že jsou lepší nové materiály (viz popis výběru matrace http://www.detskydesign.cz/)24.5.2011 (23:56) #882080AnonymHostTak to jste si to s mamkou užily. No mě malej dává zabrat večer začíná mě kopat jako v podbříšku, kolem močáku apod. a tam jsou asi nějaké slabiny a to je peklo, ještě že je to doma takhle večer, držím si břicho a spodek no je to zajímavé. Ale pořád se mi tam pěkně vrtí a stěhuje se. Já dnes objednávala a nukupovala drogerii, tak jsem se rozhodla pro weledu a do sebamed jsem koupila pouze šamponek na vlásky a koupila se bepantel na bradavky a to lze i na malého na prdelku. Jinak monitor dechu mám tu nanny i z náhradní podložkou do druhé postýlky, abych to nemusela přendavat, chůvičky mám tyto http://www.rajmaminek.cz/podle-vyrobce/avent-digitalni-elektronicka-chuvicka-scd-525/ ale použité po švagrové ale i tak bych si koupila něco od této značky, myslím, že jsme těch diskuzí pročetla více a tyto jsou chváleny, a pak je prodám. Já jediné co také řeším je matrace, hodně lidí doporučuje tu kokosovou ale zase na nějakých stránkách specializované prodejny na matrace jsem četal, že by měla být lepší ta pěna, tak asi pořídíme tutu http://www.babypark.cz/matrace-alvi-kim-70×140 ale mají tam i tu kokosouvou, odrazuje me, že není pratelný ten potah pořád váhám. Tak snad jsem ti poradila
25.5.2011 (0:37) #882081AnonymHostMisho, poradila. Philips avent mám už předvybraný, jen bojuju přesně který a tu matraci asi zvolím pěnovou.
Kosmetiky pro mrně se docela bojím, něco vyberu a pak se mi po tom osype, ale to už je asi osud …. S bepanthenem taky počítám, prý je výborný…
Kopání od mrnouska beru v pohodě. Jak mám trápení sama se sebou, tak takhle aspon vím, že malá je v pořádku.25.5.2011 (10:18) #882082AnonymHostHolky mně říkala kamarádka, že bepanthen dostala v porodnici a že to množství jí stačilo, dokud bylo potřeba, takže já to asi dopředu kupovat nebudu, kdyžtak pak dle potřeby.. Jinak Leni, já včera skučela celý den – hrozně mě bolelo pod levými žebry – jako skřípnutý nerv a když jsem se chtěla srovnat na zemi na zádech, tak se zase neskutečně ozývalo to (SI) skloubení vedle křížové kosti. Bú a to ještě nejmíň dva měsíce do porodúú..Se mi dnes vůbec nechtělo z postele a teď jak sedím, tak se zas ty žebra začínají ozvývat8o|
-
AutorPříspěvky
- Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.