Těhule duben 2011

• Toto téma obsahuje celkem 3,945 odpovědí. Do diskuze (35 účastníků) se naposledy zapojil uživatel e Evík a poslední změna proběhla 10 let, 9 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 3,361. až 3,375. (z celkem 3,945)
  • Autor
    h Hrusticka206
    Registrovaný uživatel

No joo vlastně, já už úplně zapomněla, Evíku, že jsi měla ten klid na lůžku…promiň, už dementním.
    V Ostrově, tady bydlím:D To kdybys chtěla, tak tě můžu navštívit, nebo kdyby nám to vyšlo, třeba bysme se potkaly:D

Lůcco, taky mám takové tlaky různě a častější tvrdnutí než dřív…tak taky doufám, že už to nějak pomalu rozjíždí a mohlo by to být už co nejdřív:)

I když teda holky ještě zítra musíme vzít kus postýlky do železářství, nějak nemáme všechny potřebné šrouby:S Tak jsem z toho byla půl večera paf:S 8o| Takže ještě zítra by princezna mohla být u mě, ať smontujeme postýlku a taky chci na chvíli za kolegyní do práce:)

Anonym
    Host

Ahoj tehulky a maminky,
    ja chytla nejakou virozu, zaclo mi to v nedeli – ryma, bolest v krku, bolest hlavy a celeho tela..
    no hruza, malyho vzal manzel ke svym rodicum pres noc z pondeli na utery a ja si mohla pospat..
    v utery rano uz jsem se citila lip, bohudik..
    byla jsem pak po obede na monitoru v porodnici, vse v poradku a mam prijit zas za tyden…
    minuly tyden rikala Dr. neco o tom, ze me to vyvolaji a tahle co tam byla ted, ze nechce ani slyset, ze se to rozbehne samo…tak jsem zvedava, do terminu 9 dni, tak snad tady nezustanu jedina tehula…

e Evík
    Registrovaný uživatel

Ahojky těhulky a maminky.Stále držím pohromadě a tak se těším až mi přijede odpoledne manžel.Doufám že přijede před jednou o mám poradnu a monitor,snad to stihne a poslechneme si Matyáškovo srdíčko společně.HRUŠTIČKO to bych byla ráda kdyby sme se viděli.Tvé číslo mám a stejně Ti budu posílat zprávu až to na mě příde aby si písla sem.Když seš z Ostrova tak je možnost že nakonec budeme rodit společně.Nebo se navštívíme.LENIČKO držím palce k uzdravení a k samovolnému porodu.

Anonym
    Host

Ahoj maminky a tehulky,

Hrusticko v Chomutove porodnici mame,nejsme zadna vesnice 😀

Vcera jsme byli u doktorky pochvaleny,pekne pribirame i pres to,ze jsme stale trosku nazloutly,zloutenka ustupuje pomalu,ale kdyz je chut k jidlu, tak je vyhrano. Dozvedeli jsme se,ze malej nema hlad, ale moc se precpava a ma boleni briska, proste mu musim davat jen jednou za 3 hodky a pres noc ho mam nechat spat. Vcera jsem s nim byla vzhuru do pulnoci jak se stale od kojeni ve 22:00hod kroutil, ale pak spal az do 5:00 a pokracoval do 09:30, takze uz se zacina lepsit. Musim s nim teda chodit po kojeni v 10:00 hod ven,protoze je jinak pekne rozmrzeli, takze venku vitr,dest,ja zmrzla,ale malej chrupka jak zabity. Na to boleni briska jsme dostali taky Sab Simplex 3x denne 6 kapek, tak snad trochu pomuzou.

Ve1runko,ja nepouzivam do podprsenky tampony,ale koupila jsem si od medely chytac mleka (cca 400Kc), jine znacky maji i levnejsi,ale ta medela je takova do podprsenky nejprirozenejsi,ze nejde poznat, ze tam mam kus umele hmoty. a hlavne mi nedrazdi bradavku.

Uz se tesim na dalsi prirustky.

Anonym
    Host

Raduzko,díky za tip,já právě čekám až mi přijdou taky ty chytče….objednala jsem si je od Aventu a vkládám do nich svou poslední naději,že mi to trochu uklidní ty bradavky :o))) Já bych teda Karolínu nemohla nechat hlady……sice mám taky občas pocit,že si ze mě dělá dudlíka,ale normální dudel nechce.My kojíme docela pravidelně po 3hodinách a to i vnoci…ikdyž dneska byla vzhůru přes 4hodiny v tahu a kojila jsem zatu dobu 3x 🙁 Teď teda spí a já si půjdu aspon na chvíli taky lehnout,protože jsem strhaná jak pes…..pořád nevím,jak ji spolehlivě uklidnit…..brečí a přestane jen když ji nosím…už mám ruce jak opice

r rybízek
    Registrovaný uživatel

Ahojte maminy,
    Veru1, já přebaluju teda zásadně po kojení! Páč jinak bych jen jedzila pro plínky. Sand po každé se ozve záračná „znělka“ a je to tam! 😀 A co se týká prdíků, radí m ti vyzkoušet ty probitotický kapky, stojí v lékárně snad 600,-, ale to dá každý, když vidí, jak se miminko trápí. Jednou mám Beátka předvedla takvý cirkus, že jsme brečeli málem i my s Alešem, jak nám jí bylo líto! :'( Když vám zaberou, tak ti zkusím sehnat kontakt na paní z MMB, kamoška je od ní pořizovala o dost levněji pro malou! Přesně, jak píše Cuca … Jsme s Barčou nad oběděm v porodnici jen kroutily hlavama! Salát z čínskýho zelí, jednou jsem měla dokonce fazolový lusky!!! A čerstvý pečivo nebylo vyjímkou! Moc díky za info ohledně přihlášení malé, ušetřila jsi mi čas hledáním čísla a voláním na VZP, díky moc!!! Jinak já jsem s vložkama Johnson spokojená, krásně drží tvar, ale lepí se, to je pravda, ale na ožužlanou bradavku by se asi nalepila každá nebo ne? Col se týká toho nošení, děti velice rychle pochopí … a pak je problém je odnaučit! 🙁
    Šári, ještě jednou moc gratuluju k Natálce. Vytrpěla sis svoje, ale teď už to bude fajn! 🙂 Těším se, až se mi ozveš, až se s malou zaběhnete… 🙂 Taky jsem byla ráda, že tam Aleš se mnou byl, byl statečnej a se vším se mi snažil pomoct … sprcha, ty moje punčochy, to bych si sama v boelstech nenatáhla nai náhodou! :S , pak choval malou po porodu, jelikož ta teda brečela oproti Karolínce!! 😀 Takže díky za takový super manežele a přítele!!!
    Cuco, to tedy koukám, že někde to jde na někde nee s rodným listem a číslem! :@ Super, že je i Simča tak hodná! To se dá krásně zvládnout i to vaření. Malá včera usla 20:30 a spaly jsme do devíti! 🙂 S tím, že jsem kojila dvakrát, 23:30 a 4:30 paráda! Je to miláček, pak byla vzhůru do 11 hod. a po kojení si jen tak odpočívala dívala se a pak sala usla a spí ještě furt. Takže se mi daří zastávat názor hlavně neuspávat! Tak jsem to dělala i s Karolínkou a pak člověk není otrokem každodeního večerního natřásnání a má už volno pro sebe a manžela taky 🙂
    Veveriku, no taky jsem koukala, že jsi zpět ve svch džínách , to se mi asi hned tak nepodaří, já mám nahoře furt 11 kg. Cuco, jak jsi na tom ty, pro srovnání, měly jsme tak nějak stejně..
    Raduzko, koukám, že jsi v jednom kolotoči, tak ať se malej umoudří a trochu mamince uleví a dopřeje odpočinku! 🙂 No vidíš, už se to lepší… 🙂
    Lennycko, myslela jsem na tebe… jak ti je a jak dopadl monitor!? Držím pěsti, ať je vše o.k.! Trochu mě vadí, jak se různí názory doktorů! Dle paní dr. Dostálové bych rodila už ten čtvrtek 1.4. a možná bych lezla po zdi jako Šárka!! Jelikož ty cesty nebyly absoblutně připravené. Ještě že o tom pak rozhodla ta starší a zkušenější dr., škoda, že nevím jméno a bylo to bez problémů! Jen u porodu byla zase ta Dostálová nakonec podepsaná, takže jméno už se asi nedozvím. Brzy se uzdrav!
    Tak přeji všem krsáný den, idkyž u nás poprchá, tak asi jako na většině území! 🙁 Tak doufám, že náladu nám to zase tak nezkazí. Doufám, že se to trochu probere a bude moc s Beátkou na vycházku a do obchodu! 🙂 Tchýně přijedou přát manželovi ke svátku a dovezou Karolínku, tak musím něco na mls zaběhnout koupit, nějak se mě nic píct nechce, ba dokonce ani uklízet a to jsem si říkala, jak všechno udělám, když mají babička malou… :^)

v veverik
    Registrovaný uživatel

Ahoj holky,

tak mám konečně chvilku času na dočtení a reagování. Beatka už dvě hodiny hezky spinká, tak doufám, že to nezakřiknu a nevzbudí se.
    Už se pomalu začínám zajíždět, včera jsem poprvé uvařila oběd. Malá je schopna celé dopoledne prospat, tak můžu fungovat 🙂
    Michal byl pro rodný list v pondělí, rovnou vyřídil i pojišťovnu. Nám v porodnici řekli do 14 dnů od narození. Tak sem tam po týdnu zkusila zavolat jestli už je připravený a světe div se, byl:)
    Tak konečně máme rodné číslo a můžu Beatku objednat na kyčle.
    Cuco, Vy už jste na kyčlích byli, že? Jak to tam probíhá? To ji vyšetří jen pohmatem?

verunko: Já mám taky ty vložky do podprsenky od Johnsonu a zatím jsem s nima celkem spokojená. I když se mi už párkrát stalo, že mi v odcestovaly mimo bradavku. V porodnici jsem dostala vzorek vložek AVENT a ty se mi zdají ještěl lepší. Nezkoušela jsi ty prací vložky?

Šarko, to je mi líto, že jsi měla takový šílený porod. Je to vůbec možné 32 stehů? Přeju Ti ať se z toho rychle „dostaneš“ a Natálka Ti to hezky vynahradí.
    Je super, že tam s Tebou Aleš celou dobu byl. Vubec si nedovedu představit, jak se muselo rodit, když nemohli být chlapi u porodu. Já jsem taky hrozně vděčná za to, že byl Michal se mnou. Nevím co bych tam bez něj dělala, už jenom ten pocit, že tam je mi hodně pomáhal.
    A s oblečením máme podobný problém. Tak jsem si říkala, kolik mám věcí a ve výsledku, jsou ted Beatce 4 kousky, které střídám dokola, jinak ve všem plave.

rybízku: Stravu v porodnici radši nekomentuji, taky jsem pokaždé koukala. My jsme měli čerstvé pečivo 2x denně.

Tak si představte, že mi ještě nepřišla nemocenská za unor. Začala jsem to řesit, předchvílí jsem volala na OSSZ a tam jsem zjistila, že mi sice peníze posílali, ale vrátili se jim, protože zřejmě měli špatné číslo učtu. Tak mě odkázali na jinou paní, které se nemůžu už dvě hodiny dovolat, s tím, že to vyřeší ona. Tak jsem zvědavá.

Jinak my už jsme nebyly venku od pondělka. Je pěkná zima a fučí ledový vítr, takže mám strach s Beatkou vyjit ven aby se nenachladila.

No tak my se budíme. Mějte se moc hezky:)

v veverik
    Registrovaný uživatel

Ještě tak koukám na ten seznam porodů. My jsme snad všechny až na Haňulku porodily před termínem:)

Anonym
    Host

Čauky maminy, tak mi prcek zase chrápe. Musim zaklepat, že tak zlaté dítě do začátku jsem si ani nezasloužila. Nají se a chrni třeba i 3,5 hod. Dopoledne jsme byli u doktorky, vše v pohodě jen se divila, že jsem po císaři , týden po porodu ještě před odchodem z porodnice, byla propuštěna, že kojím plně a dokonce teď už na střídačku nejdřív z jednoho a pak z druhého prsa. Tak nevim ale je pravda, že je to žrout. Snad je u vás vše v pohodě a jestli ne tak určitě bude.

r raduzka
    Registrovaný uživatel

Maminky,

jakou znacku tech probiotickych kapek by jste mi doporucili? Piju sice fenyklovy caj ,maleho mazu PUPIKEM, mame kapicky, ale malej porad trpi:( a to si opravdu davam pozor na to co jim.

Anonym
    Host

Tak se ještě ozývám, než manžel zasedne k PC a začne to přeinstalovávat. Nevím kdy se sem pak dostanu!

Rybízku, tak to je super, že malá taky tak dobře v noci chrupká! Já si taky na noc nemůžu stěžovat. Přes den už začíná docela Simča i bdít a kouká a když se potřebuje uspat tak si trochu i pořve. Ale nošení nějak nevyžaduje, spíš plive dudlíka a chce ho zandávat a po chvilce zabere. S těma kapičkama máš pravdu, co by rodiče nedali penízky když to má zabrat. Já kdyby začaly potíže s prdikama, tak určo taky pořídím ty probiotický kapky.

Ad strava v porodnici – když mi paní přišla nabídnout segedínský guláš tak jsem dostala záchvat smíchu. Nakonec ale byly i pokrmy, který mi docela sedly – jako zapékaná pohanka nebo bramborový placky se špenátem, malá bolení neměla, takže takové pokrmy dělám i doma. Hodně si vařím polívky s obilovinami (jáhly, pohanka nebo ovesný vločky) a když si k obědu dám hrnek fenyklovýho čaje, tak malá vůbec netrpí. A fakt tedy maká, je daleko živější než byla Danča takže jí prdíky jdou ven samy.

Veveriku:
    No na kyčlích to probíhá tak, že si mimčo svklíkneš buď do půl těla a necháš pampersku a když přijdeš přímo k lékaři tak rozděláš pampersku, položí se mimi na bok a nožičkama směrem k lékaři a on ultrazvukem prohlídne ty kyčelní jadýrka a pak ještě protočí nožičkama a toť vše. Pak napíše do papíru nález a řekne Ti terapii – buď široké balení na 1,2,3 látkové plenky – ty 3 jsou ale už opravdu u případů, kdy je to horší. Takže spíš je jen 1 či 2. A mě dětská doktorka řekla, že pokud bude výsledek 1A /což jsme měli/, tak stačí dle nejnovějších výzkumů na široké balení jen 1 papírová plenka – tedy pamperska a nic víc.

Ad vložky do podprsenky, používám stále ty od Chicca, co jsem ve velkým nakoupila a jsem spokojená. Dnes jsem konečně vyprala i ty prací od Farlina a jak uschnou tak je hned začnu používat, ale myslím, že ty 3 páry jsou málo. Zajímavě zní ty sběrače – docela o nich taky uvažuji – asi od Medely. Ta firma vyrábí i ten lanolin – PureLan jak si tím mažu bradavky a nemůžu vynachválit oproti Bepanthenu jsem nezažila od narození Simči jakýkoliv problémek s bradavkama. To u Danule i pomohla až fialka, Bepanthen ani náhodou. Asi jsem citlivá na nějakou složku v tom krému či co. Ten lanolin je oproti tomu čistě přírodní, tak asi proto ho ta citlivá pokožka na bradavkách lépe snese.

U nás je taky bídné počasí, tak mě to štve, nebyly jsme se Simčou už 2 dny venku. Teď zachrupla, většinou spinká odpoledne i 3 hodinky, tak jsem zvědavá jak to bude dneska.

Šárče:
    je fajn, že prcek je hodnej a že ses tak super rozkojila i po císaři. To se někdy nepodaří. Mám kamarádku, obě dcerky císařem a kojila vždy jen chvilinku. Asi záleží taky na podpoře v porodnici, když se sestry hodně snaží (u nás tedy hodně) tak ani císař nemusí být překážka v kojení. Jen to chce asi větší trpělivost, že se rozjede laktace dýl. Kamarádka, co se jí na podzim narodila dvojčátka tak malou kojí a teď na 1/2roce měla Julka 7kg a to vážila při narození 2,55kg. Takže má pěknou baštírnu. To u sousedů mají 5-měsíčního kluka a má jen 4,5kg. To je rozdíl. Jsem zvědavá na nás, v úterý jdeme po 14dnech do poradny, tak uvidíme kolik Simča přibrala. Mě se nějak nezdá, že by se zakulacovala, ale vidím jí rozbalenou furt, to když jí vidí někdo jen třeba 1*týdně tak prý vidí rozdíl.

NO loučím se a doufám, že když manžel PC rozvrtá tak že to taky dá do kupy, abych mohla zase mrknout sem na BW!
    Pohodové odpolko maminkám i skoromaminkám paaa!

Anonym
    Host

Raduzko:
    Já psala o kapkách které se jmenují Bio Gaia. Malá lahvička stojí kolem 600,-(jak v které lékárně).
    Kdo má možnost prý se vyplatí koupit buď v polské nebo německé lékárně. Tam jsou mnohonásobně levnější. tu je odkaz na jednu internet lékárnu kde nabízí:

http://www.docsimon.cz/zbozi/probioticke-kapky-pro-deti-10ml-bio-gaia

Anonym
    Host

Ahoj holky, tak se hlásím 6 dní před termínem. Jak jsem se dívala na seznámek, už nás zbývá opravdu jen pár, co ještě neporodily :-). Já už bych si i dala říct, v pondělí mi v porodce řekli, že to zatím vůbec nevypadá. Holky, my se 30.4. stěhujeme, takže jsem z toho na nervy,vůbec nevím, co mě čeká a hlavně kdy. Nejhorší je, že novej baráček není uvnitř hotovej, protože jsme až teď prodali náš domeček a máme penízky, takže se nedalo vevnitř nic dělat. No plánuju ze začátku být i s malou u rodičů. Holky, držím všem těhulkám palečky,ať vše dobře dopadne a maminkám gratuluji ke krásným a hodným miminkám. Pá Andy

e Evík
    Registrovaný uživatel

Ahojky holky.Tak kontrola OK.Dktorka mě poslala na příští už do porodnice.Teda jestli dřív neporodim.Monitor taky dobrej jen malej skoro celej prospal a zachránil to až v posledních třech minutách když ho sestřička prochu potrápila.Po cestě domů sem se odměnila a koupila sem si pařížskej dort a rakvičku.Mňam můžu si to dovolit od minulý kontroly sem nepřibrala ani ťuk.Tak sem zašla do dětskýho a koupila pro Matyáška čepičku do porodnice.Mám jich sice hodně ale je na nich málo modré a tak sem koupila takovou úžasně modrou přes ouška na vázačku.Už ho v tom vydim broučka našeho maličkýho.Manžel to bohužel na monitor nestihl ,před chvilkou teprve volal že do půl hodiny je doma.ANDY to je super že si se taky ukázala.Přeju ryché dokončení domečku a aby se vám v něm spokojeně bydlelo.Až se maličký narodí dej určitě vědět.

r rybízek
    Registrovaný uživatel

http://www.napetrinach.cz/index.php?detail=8595029601557

Tady jsem našla jedny levnější na zboží .cz, ale na tom MMB je ta kamoška kupovala snad do tří stovek, ale byly teda z Polska asi. Mám zatím zabírá Sab simplex. Ťuk ťuk… 🙂

Andy, ať to se zařizovaním a dokočením domečku vezme co nejrychlejší spád! 🙂

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 3,361. až 3,375. (z celkem 3,945)
  • Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

TOPlist