Těhule duben 2011

• Toto téma obsahuje celkem 3,945 odpovědí. Do diskuze (35 účastníků) se naposledy zapojil uživatel e Evík a poslední změna proběhla 10 let, 11 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1,471. až 1,485. (z celkem 3,945)
  • Autor
    r raduzka
    Registrovaný uživatel

http://premamy.sk/ticker]http://premamy.sk/images/ticker/tehotenstvo/27225.png

..tak, ze by konecne ten treti odkaz?…nebo mam proste smulu:(

Anonym
    Host

Ahoj holky!
    Vítám mezi náma i novou těhulku Raduzku:o), tedy ne úplně novou příchozí když nás tak dlouho sledovala:) . Též blahopřeji, že všechny testy dopadly dobře a už se můžete těšit na zdravé miminko!!! Já jsem před zjištěním všech výsledků screeningů byla napjatá to se asi nevyhne žádné z nás.

Haňulko, taky dnes uklízíme, já tedy ráno ještě musela pro strouhanku, nějak jsem zapomněla nechat stvrdnout rohlíky, respektive nechala ale už jsem je donesla do kotelny pro Karličku mezi ostatní tvrdý pečivo. To už se mi zpátky do kuchyně brát nechce. No a stavila jsem se ještě koupit babičce vestu pletenou, pak na poštu a domů jsem se svezla MHD, protože se po chodníkám hrozně špatně šlape, jak je povolený sníh, není to vypluhovaný. A taky kvůli opatrnosti (po tom včerejším uklouznutí). Ranní ptáče obvykle nejsem, ale poslední dobou se někdy probudím kolem 5.hodiny a už nezaberu. No taky mě ani nenechá už pak dospat Danulka- ta se vzbudí v rozpětí kolem 6.45-7.30 a víc ani ťuk. To by třeba na mě spaní šlo, ale nemůžu, protože pak už se jde do kuchyně na snídani.
    Danulka byla s taťkou dnes dopoledne na nákupech v Liberci, hezky si to užila vyřádila se v Géčku na trampolíně a přijela vyhládlá – tak jako taťka. No teď máme návštěvu – švagra s přítelkyní tak je pauza v uklízení. Pak se do toho zase vrhneme, tentokrát už všichni i s Danulkou, tu taky zaúkolujeme. A zítra to dotáhneme – to si bere děda po obědě Danulku na výlet do pivovaru – jede si pro výhru – soudek. Tak Danulku bere s sebou. Až se vrátí tak povezeme dárečky a jedeme popřát manželovým rodičům a babičkám – ještě že bydlí ve stejném městě, tak nemusíme nikam daleko vyrážet. A chci udělat ještě salát na pátek aby se rozležel. Už se na něj těším, jindy ho moc nemusím na rozdíl od manžela. No a děda nám doveze domácí vinnou klobásu. Já dělám k večeři řízky, rybí filety obalené a ještě tu klobásu. Je toho hora a zbývá vždy i na další den – na 1. svátek. Jen pro Danulku musím dělat jinou přílohu, ona salát nejí.
    Jo a k obědu na Štědrý den vařím hubníka. Na toho se moc těším, to mi šmakuje.

Tak se opatrujte, já se jdu věnovat návštěvě. Pěkné odpoledne!

Anonym
    Host

Achojky cholky moje :o),

tak nejprve pozdravím nováčky, které se k nám přidali :o))) hooodně pohodičky do bříšek přeji.

Za druhé píšu si Á-čka :-// ostuda jsem, nějak jsem vás zanedbávala :o( … ale už to napravuji … byli jsme u našich na návštěvě od pondělka až do dneška, čekala mě ta cukrovka + poradna, ultrazvuky, pak úřad práce atd atd … a hlavně nakupování :o)))

Tak to vezmu od začátku – test na cukrovku: super, bomba … dalo se to přežít, sice nic tak sladkého jsem snad v životě nepila, ale nebylo to nejhorší, představovala jsem si to horší :))) a výsledky: SUPER ! … poradna: Natálka má už 700g, je jí v bříšku skvěle, vše je tak jak má být, ještě jsme se Dr. zaměřili na pohlaví (víte jak … hlodá to, hlodá … co kdyby náhodou nám narostl pindík :D:D:D) … néééé v pořádku, nenarostl, pořád je to Natálka :o)))) a hlavně, že je zdravá :)))) placenta: pořád stejná, ale už to nevypadá tak strašně, jako na začátku, protože mi krásně prý roste bříško a ´vcucává se´ dovnitř :o))) sice některé omezení musím dodržovat, ale už né tak akutně :o))) takže jsem spokojená :o)))) dokonce mi dr. natáčela srdíčko, prý jen tak :o))) a též vše v pořádku :o)
    Jinak u maminky bylo dobře, samozřejmě jsme přijeli a čekala nás žranice :D:D:D … nj maminky stejně nejlépe vaří a to by prý bylo abych nepřibrala :D:D:D …. jo, zapomněla jsem napsat, že vážení u Dr. dopadlo tak, že nemám ani deko navíc … takže pořád stejně jen 1kg jsem přibrala, ale dr. mě uklidňovala, že ona je zastáncem nepřibírání a že si nemusím vůbec lámat hlavu, protože miminko přibralo jednou tolik za měsíc a bere si tuky ze mě, což je pro mě lepší :o))))
    Pak jsme byli nakupovat … a s nakupováním asi končím, jelikož už jsem kupovala s předstihem velikosti 74 atd … jenže ono je vše tak krásné, že by se z toho člověk zcvoknul už 😀 … takže jsem musela :D:D:D takže máme rifličky, mikiny s kapucí, šatičky, legínky, tepláčky atd atd … z čeho mám největší radost je: deka na hraní s hrazdičkou pro miminko – růžová 😀 … moc moc krásná v Pompu měli akci z 999,- Kč na 699,- Kč … tak přítel jí koupil k Vánocům :o)))) už jsem jí musela postavit a pokochat se ….

Anonym
    Host

pokračování 😀 ….
    Raduzka … jj byla jsem to já s tou genetikou a plně tě chápu a vím co jsi prožívala :(((( … ale hlavně, že je vše v pořádku, teď už jen to zdravíčko pro prcky :o)))) a radovat se a radovat :o))))
    Jooooo ještě …. s tím placením u doktorů …. holky já neplatím nikde … byla jsem už 2x u obvoďáka a ten mi řekl, že těhotné neplatí, když jsem tahala peníze … u zubařky jsem též nic neplatila … a pak jsem byla u ortopeda s tou nohou a tam jsem též neplatila jako těhotná … tak fakt nevím, asi si to každý dělá jak chce …
    Rybízku zapomněla jsem ti odpovědět co mám s nohou … no před 4 rokama jsem si udělala úraz na levé noze – přetrhala šlachy a vazivo v kotníku, odmítla jsem operaci a kurýrovala jsem se z toho rok … vše bylo v pořádku, jenže teď se mi v chodidle objevila tekutina – rosol – přímo v klenbě nohy – docela hodně nepříjemné po dlouhém chození to fakt bolí a nemůžou mi s tím nic udělat, když mi to punkčně vemou objeví se to za měsíc znovu … tak jsem namydlená … rok jsem marodila, než jsem dala výpověď z práce, chodila jsem v ortéze, což není sranda – to je jak sádra, když to máš v chodidle … bolelo to jako čert, jenže pak mi to umrtvovali lékama … jenže museli kvůli těhotenství přestat – a měla jsem jít i na ozařování … jenže nešla jsem to už jsem byla v 1. měsíci … tak musím počkat co a jak bude dál :-(((( občas mě to chytne, občas mám třeba týden klid …
    Haňulko … hehe … s tebou jsem se zase zasmála … jak jsi tu psala o Standovi :))))) to je moc hezký jak Prcka zapil …. samozřejmě chlapi to tak berou … prostě musí :o)))) SUPER 😀
    Cuco … pozor na sebe … jsi jak já … též jsem uklouzla, ale taky jen tak tak se zachránila … hold mít oči na stopkách :o)
    Rybízku a ty pořád neuklízej … odpočiň si taky Zlato … :o))))
    Zatím papa mějte se a pohodičku do bříšek pro všechny … cvalíčkovi dvojnásob :o))))
    Šárka

v veverik
    Registrovaný uživatel

Ahoj maminky,

tak jsme dnes absolvolali cestu k rodičům. Nakonec jsme jeli 4,5 hodiny,provoz na D1 byl příšerný. Ale naštěstí jsme to ve zdraví přežili a ted už budeme odpočívat:) Michal šel právě s tatkou do hospody, jsem zvědavá v jakém stavu přijde.
    Ráno jsem se vzbudila a vubec jsem nemohla mluvit, Tak jsem ještě narychlo bežela k dr. at mi poradí co si můžu vzit. Nakonec mi musela dát antibiotika, prý už mám i zánět hlasivek a hrtanu, takže jitrcelový sirup sám o sobě nepomůže:( Doufám, že to malinké nijak neubíží a hlavně rychle zabere. Taky jsem dneska měla jit na test na cukrovku, ale radši jsem tam včera zavolala a přeobjednala se na 5.1, nechtěla jsem riskovat, že nakazím další těhulky.

Já Vám tak závidím, že „teprve“ ted začínáte řešit porodnici. Já jsem si ještě pořádně ani neuvědomila, že jsem těhotná a už jsem musela být registrovaná k porodu. Tak přeju hodně štěstí at dobře vyberete.

raduzko: Gratuluji k chlapečkovi, tady jich moc nemáme:) Ty jsi z Prahy? My jsme u malvíka nakoupila skoro celou výbavičku:)

haňulko: To je super, že je to lepší. Moc gratuluji:) Jinak s těma jménama, zatím je ve hře Sofie, chce Beatku a dneska jsem se u dr.potkala se sousedem a ti v lednu čekají Lindu a už doma mají Julinku. To jsou taky krásná jména:) No a ted jsme přijeli k našim a jmena vymýšlela i mamka, takže už mne tu zahlcuje. Líbí se mi i Maruška a Ella, ale tu dát nemužu, když už máme Elišku. A nebo ji dám a aspon se nám to nebude pléct:D 😀 Jsem zvědavá jaké jméno nakonec vybereme. I když třeba to ještě bude Matýsek v růžovém:D

ÁÁÁ manžílek se mi vrátil z hospody, poněkud ve veselém stavu, asi taky zapíjel 😀

Mějte se moc hezky

r rybízek
    Registrovaný uživatel

Raduzko, vítám tě 🙂 Takže další chlapeček? 🙂 Jsem ráda, že jsi se přidala. Jo, žíly jsou můj problém 🙁 Nosím jen nadkolenky a dala jsi mi docela dobrý tip s těmi těhulkovskými 🙂 Vím o nich, ale tak nějak jsem zvyklá kupvat nadkolekny 140. A kolikátky se dělají ty těhotenský kahoty? Možná stáhnou i pupík co? Jsi na Facebooku? Najdeš mě tam jako iveta.kk@centrum.cz A když tak písni zprávu ju? Jinak taky budeme kupovat až po Vánocích, budou slevy 🙂 , ale zase tohto tolik nepotřebujeme, jelikož mám doma 2,5 letou berušku 🙂 Tip na monitor: Na MMB se dá pořídit starší za 1.000,- asi. Pleť se mi taky zhoršila a kočárek budeme mít taky červený, tak koukám, že toho máme společnýho víc než dost 😀 I termín, já podle PM 1.4., ale podle UTZ 5.4.,takže skoro stejný 🙂 Jen ta krev, já mám B+ 🙂
    Šáry, to je dost, že jsi se ozvala, už mi bylo smutno! 🙂 To je dobře, že sis to doma užila, ani nevíš, jak já bych ráda pokecala s našima a nejde to…:( Ať nožička nebolí! Budu na tebe myslet a foukám na dálku, fůůůů, fůůůů 😀 Neboj, dneska už jsem si od švice nechala dokoupit jen poslední věci a zabalila dárky, zítra skáknu nakoupit objednané věci na jídlo, páč jsme na vesnici, tady se to tak dělá a připravím chlebíčky a salát a odpoledne uhostím první návštěu … z daleka … sestru 🙂 , moooc se těšííím!
    Veveriku a kde jsi registrovaná? Holky, co se mnou byly na cukrovce, tak říkaly, že je rvačka o Podolí..? Jinak taky pořád přemýšlím nad jménama, možná manžela zlomím na Vanesku, ale hodilo by se to k příjmení Burianová?? Co myslíte?? Nechci, aby beruška vypadala blbě :S A ještě je i s dvěma „S“
    Holky, dneska mi psala kolegyně z práce, ve 23. tt, že má v pase 90 cm, tak jsem se poprvé v životě změřila a mám 98 cm 😀 Schválně přispějte do diskuze … 😀
    Musím se smát, jak vaši chlapi zapíjí potomky 😀
    Tak dobrunkou všem… 🙂
    Mě se nechce jít vůbec spát a ráno zase vstávat, spala bych do oběda.. Na dnešek se mi zdál živý sen o mé školní lásce :$

Anonym
    Host

Rybízku,
    mě taky bylo smutno :o)))) ale už jsem ready :o))), děkuji za pofoukání, snad mi to dá pokoj, už :o)
    Jak jsi tu napsala tu míru, tak jsem hned letěla pro metr a též jsem se změřila :o))) a máme 97 cm … při výšce 176 cm :o))) sice mi dr. říkala, že mám malé bříško, ale ještě povyrosteme … teď jsme přesně 24+1 tt … tak jsem zvědavá na další míry těhulek – tak neváhejte a měřte se :o))))
    My dnes ještě musíme jet nakoupit do intersparu nějaké potraviny na chlebíčky a obložené mísy, protože jsme psali Alešovým rodičům, že chlebíčky a mísy přivezeme my … Aleš strašně rád zdobí atd – njn vyučený kuchař :o))) tak ještě něco pokoupíme a večer uděláme … brambory na salát se už chladí na balkoně :o))))
    Tady je dnes děsná inverze – venku je 5 st + a všechno taje … takže Vánoce na blátě, nejspíše … uvidíme …
    S tím spaním Rybízku jsme na tom stejně … večer nemůžu spát …:(((( … ale ráno brzy vstávám … předevčírem v půl sedmé, včera v sedm a dnes v půl osmé … no nic moc … už mi to nejde tak krásně jako před těhu :o))))
    Tak přeji brou chuť k obědu a zatím se mějte pěkně … papa Šárka

Anonym
    Host

RAduzko, já mám termín 6.4:D Jinak všem přeji pohodové vánoce:)

h Haňulka
    Registrovaný uživatel

Rybízku, držim s tebou!! 98cm!!! Hih 😀

Anonym
    Host

Ahoj holky, jsem sice s termínem o měsíc později než Vy – 5.5., ale pobavila mě tu diskuze o těch centimetrech přes bříško, jsem dnes 21+0 a mám 101cm:-))) a přitom patřím spíš ke štíhlým holkám…nevím nevím, doktor mě stále ubezpečuje jen o 1 miminku,ale to měření mě vždycky dostane:-) Jinak přeju všem krásné vánoce a hlavně pohodičku bez stresu:-))))

Anonym
    Host

Ahojky,
    vítám mezi námi nové maminy a gratuluji jim 🙂
    Já jsem včera byla na vánočnám večíru z práce a k velkému podivu všech i sebe jsem tam vydržela až do 1hodiny v noci – bylo to tam moc fajne:D – pracuju v dopravní firmě (poměrně velké) a jelikož už jsem 3měsíce doma, tak si i páni řidiči všimli, že tam nejsem, ale že jim doklady pořád dělám (pracuji z domu), takže se to mezi nimi rozneslo. Ale byli úžasní, pořád chodili, hladili a okukovali mi bříško (které tedy zatím moc nemám) a gratulovali mi a ať jsme hlavně zdravé – bylo to hrozně milé, většina z nich jsou už tatínkové tak měli i spoustu chytrých rad! Hrozně mě překvapili a potěšili zároveň 🙂 Opravdu jsem si to moc užili a malá taky neprotestovala, tak jsem domů nějak nespěchala.
    Jinak už mám uvařené brambůrky na salát a vajíčka – asi už dnes udělám pár chlebíčků. No a za chvíli očekávám synovce (4roky), přijede k nám a budu ho u nás mít až do zítra – chtěl jít k babičce, ta ho ale odmítla, že má moc práce, tak byl zklamaný a volal mě, jestli by nemohl přijet spinkat k nám – nedokázala jsem ho odmítnout 😀 I když nevím, jak to budu vzhledem k tomu včerejšímu ponocování zvládat – snad jo – on je naštěstí zlatej a vyhraje si sám, takže to nějak zmákneme doufám. 🙂
    Přeji vám krásné a pohodové Vánoce, hodně dárečků pod stromečkem – i když jak říká můj manžel, ten nejhezčí dárek už máš: „Dostala jsi ježíška do bříška“ a to je ten nejhezčí dáreček 😀 a má pravdu!
    Pozdravujte mimisky a ať vás moc nezlobí 🙂

Anonym
    Host

Holky, mně se to dnes tak seká, vůbec to nenačítá, ani si nemůžu přečíst stránky předtím. 🙁 A nemám čas u toho sedět.
    No mějte se všechny krásně, přeju nádherné Vánoce. Takhle krásně zvláštní už třeba nikdy nebudou. Tak si užívejte dojmy s bříškama. 😀

Anonym
    Host

Též se přidám … a Vám všem přeji Krásné Vánoce … plné klidu a pohody … krásně si je užíjte s Mimískama v bříšku … pohlazení pro všechny Prcky … papa Šárka

h Haňulka
    Registrovaný uživatel

Také dnes moc nestíhám, takže přeji Krásné Vánoce, hodně zdraví a rodinné pohody. Hezky si to všechny užijte a ať toho pod tou větví hodně najdete…:D

m cvalíček
    Registrovaný uživatel

Také se přidávám s přáním krásných vanočních svátku, hlavně ten klideček a pihodičku pro Vás a Mimísky v bříšku 😀 ….také jsem v presu napiši více po svátcích…protože Vas pěkně zanedbavam holky.. 8-| 😛 pa pa 😀

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1,471. až 1,485. (z celkem 3,945)
  • Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

TOPlist