Vejce v hnízdě

Ingredience: SUROVINY PRO 1 DOSPĚLOU A 1 DĚTSKOU PORCI 300 g mangoldu 2 PL oleje 300 g brambor uvařených na loupačku sůl * pepř 2–3 PL citronové šťávy 1 vejce 3 PL sýra cottage (130 g) 2 PL zakysané smetany (20–30 % tuku) Popis přípravy: 1. Mangold omyjeme, listy oddělíme od řapíků. Z řapíků odstraníme vlákna a řapíky nakrájíme nadrobno. Listy nakrájíme na […]

Ingredience:

SUROVINY PRO 1 DOSPĚLOU A 1 DĚTSKOU PORCI
300 g mangoldu
2 PL oleje
300 g brambor uvařených na loupačku
sůl * pepř
2–3 PL citronové šťávy
1 vejce
3 PL sýra cottage (130 g)
2 PL zakysané smetany (20–30 % tuku)

Popis přípravy:

1. Mangold omyjeme, listy oddělíme od řapíků. Z řapíků odstraníme vlákna a řapíky nakrájíme nadrobno. Listy nakrájíme na proužky.
2. Ve woku rozehřejeme olej a osmahneme na něm řapíky (stačí 5 min.). Přidáme listy a necháme je zavadnout. Oloupeme a nakrájíme brambory a přidáme je do pánve. Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou a ještě krátce osmahneme.
3. Vejce v šejkru dobře promícháme se sýrem, trochou soli a pepře. Do brambor a mangoldu vmícháme zakysanou smetanu, směs odsuneme na okraj pánve a uprostřed uděláme míchané vejce.

Praktická rada Snáze lze loupat teplé brambory. Studené brambory na loupačku proto krátce přelijeme horkou vodou.

vegetariánské | plnohodnotné
celkem asi 685 kcal
35 g bílkovin * 40 g tuku * 45 g sacharidů

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist