Mimi LIVE! Josífek

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1. až 15. (z celkem 146)
  • Autor
    Příspěvky
  • #893426
    Anonym
    Neaktivní

    hledá baby kamarády 🙂

    #893427
    Anonym
    Host

    Je mi líto, že měl klučík po porodu problémy a musel být v inkubátoru místo v mámině náruči, muselo to být těžké pro oba. Nejsem lékař. Ale první, co mě napadne jako příčina, jsou zásahy do porodu. Poučili vás porodníci o tom, jaké důsledky může mít „píchnutí vody“ a infuze oxytocinu? Plodové obaly dítě chrání, jakmile se poruší, mohou být stahy pro dítě nepřirozeně silné, nota bene když se posílí umělým oxytocinem. Dítě je aktivní účastník porodu a pokud se do něj nezasahuje, jeho organizmus s organizmem matky komunikuje: jakmile mu šňůra kolem krku (která obvykle nevadí) omezuje přísun kyslíku nebo není hlavička optimálně dorotovaná, stahy se zmírní a ono získá čas a prostor situaci vyřešit… a teprve když se mu to nepodaří, je potřeba zásahu lékaře. Když se zasahuje bez potřeby, bývá z toho víc škody než užitku.

    Určitě se tím už netrapte, nerada bych, abyste si vyčítala, že jste této situaci mohla předejít, nebo na mě byla naštvaná, že vám o tom říkám. Ale už mě štve, jak lékaři říkají jen půl pravdy a maminky jim pak ještě bývají vděčné, že jim to dítko zachránili. Přeju hodně zdraví celé rodince.

    My máme holčičku jen o den mladší, Josífkova kamarádka se jmenuje Justýna 🙂 .

    #893428
    Anonym
    Host

    Dobrý den,maminko malé Justýnky!
    Moc Vám děkuji:)
    Samostřejmě mě nikdo neseznámil s možnými riziky…Doktoři je většinou neříkají,aby maminky zbytečně nestrachovali,ale myslím si,stejně jako Vy,že máme právo vědět,co se může stát a být s danou situací dopředu seznámeni.
    Není to asi ničí vina,prostě Josífek pospíchal moc rychle ven:-) Hlavně,že všechno dopadlo dobře!
    Přeji Vám i Justýnce hodně zdravíčka!
    Iva

    #893429
    Anonym
    Host

    Ahoj Ivčo,
    koukám jako blázen,dostala jsem se sem až ted,Josífek je nádhernej a Stázinka teda taky pěkně vyrostla a vyklubala se z ní nádherná holčička!!!
    mějte se krásně a všem hodně moc zdravíčka Dituš s Agátkou

    #893430
    Anonym
    Host

    Ahoj Ivanko.
    Malý Josífek je opravdu nádherný. Mpc gratuluji. Mám čtyř Měsíčního syna Marečka. Porod také nebyl zrovna pohodový, ale byli jsme oba v pořádku. Má teď zrovna také dost rýmu, tak jsem ti chtěla poradit, aby sis koupila odsávačku připojitelnou na vysavač. Je to rychlé a malého nebudeš tak dlouho trápit. Mějte se hezky

    #893431
    Anonym
    Host

    Ahojky Dituško,moooc děkujeme a přeje i my vám všem hooodně moc zdravíčka.:)

    #893432
    Anonym
    Host

    Ahoj Verčo,
    moc ti děkui za rady. Už jsme o té odsávačce na vysavač také přmýšlela,ale nedovedu si představit,jak ve dvě hodiny ráno puštím vysavač:D Už takhle se mi starší dcera budí,kdž malý v noci spustí…Ale pokud se to zhorší,asi ji pořídíme. Děkuji a měj se moc krásně. 🙂

    #893433
    Anonym
    Host

    Co se týče sourozenecké rivality, myslím, že nejvíc záleží na přístupu rodičů, že se tomu dá předcházet. My máme rozdíl 2 roky (přesně na den :)), ale už během těhotenství jsme prvorozeného vedli k tomu, aby vnímal sestřičku jako rovnoprávného člena rodiny. Lidi se nás ptají, jak to Jáchym („chudák“) snáší, že už není středem pozornosti? Odpovídám, že jím nikdy nebyl. Snažíme se ho zapojit do péče o miminko (většinou, když ho poprosím, mi podá plenku nebo vyleje nočník), u holčiček to může být ještě jednodušší, mohou brát mimi jako panenku. Někdy, když zrovna kojím nebo mám Justýnu v náruči, přijde a provokuje plácáním nebo po mě chce, abych ji položila a šla si s ním hrát. Plácání se snažím zamezit, ale co to jde, snažím se věnovat především jemu, mimino potřebuje tělesnou blízkost, ale pozornost zatím ne. A tak bývá v šátku, když si hrajeme nebo společně vaříme či uklízíme.

    Občasný projev žárlivosti je asi i zdravý, jistě je lepší tyto emoce nepopírat, ale přiznat a místo „vždyť máš přece sestřičku rád“ říci „asi tě štve, že ji teď musím přebalovat a ty musíš počkat, než si zase budeme hrát“. Rozhodně je třeba dávat pozor, abychom ji uměle neživili. Měli jsme na návštěvě rodiče a ti říkali Jáchymovi „Justýnka je hodná holčička, pěkně se vyčurala do nočníčku, a ty jsi škaredý chlapeček, protože ses na něj ani neposadil“. Taková srovnávání nejsou předpokladem toho, aby se sourozenci měli rádi, že jo. Navíc Jáchym nemůže za to, že jsme bezplenkovou metodu „objevili“ až teď, naopak mu svým způsobem vděčíme za to, že jsme se do ní pustili.

    Když jsme zjistili, jak je těžké odnaučit plínkám dvouleté dítě, zkoušíme to teď jinak, navíc Justýnka si o to sama říkala tím, že se vždy vyčurala, když jsme ji rozbalili, zjistili jsme, že děti mají schopnost takové hygieny vrozenou, ale zabalováním v civilizovaných zemích se jí odnaučí a pak se jí musí velmi složitě znovu učit. Skutečně za jeden den počůrá jen 1-3 plenky, a 5- a víckrát se vyčůrá do nočníku, ani s tím není práce navíc, prostě ji pokaždé, kdy bych ji normálně přebalovala, podržím v klubíčku nad nočníkem, no je to v Evropě zamořené plenkama hotový zázrak :)).

    K těm klilům, já přibrala dohromady 23 (jídlem jsem eliminovala zvracení) a 11 mi zatím stále ještě přebývá, ale jak teď nemám moc čas se pořádně najíst, jde to pomalu ale jistě dolů, a počkej na jaře, až budeme pobíhat po venku… :o)).

    #893434
    Anonym
    Host

    Jo ještě k té žárlivosti nebo pocitu odsunutí u staršího sourozence – myslím, že nám pomáhá taky to, že starší bráška byl při tom, když se (doma) Justýna narodila, takže neměl důvod ji vnímat jako vetřelce, který mu unesl maminku na několik dní do porodnice, ani jako „cizí řvoucí mimino“ po pár dnech z porodnice přinesené.

    A zásadně mu nebráme, aby se k ní přibližoval (aby „jí neublížil“). Samozřejmě neumí ještě úplně dávat pozor a někdy hrozí, že ji nechtě kopne, tak to jsme nablízku a obezřetní a kopance „chytáme“, jinak ale chodí, dává jí pusinky na čelíčko a dělá malá :o).

    Teď už je to lepší, ale za začátku, když jsem s nimi začala být doma sama, jsem se taky cítila hrozně, když zrovna oba akutně potřebovali obě moje ruce (při přebalování, oblékání) a druhý brečel. Je to přecejen nová situace a chvilku trvá, než si na ni všichni zúčastnění zvyknou. Už to bude jen lepší :o)).

    Jinak myslím, že ideální věkový rozdíl neexistuje, ale není „zdravé“ být dlouho jedináčkem: čím dřív přijde sourozenec, tím líp. Všechny děti jsou společenské, i ty prvorozené, jen je to pro ně trošku těžší, zvykat si na sourozence po tom, co byli rok dva sami, což pro ně mělo i jisté výhody (které si teprve s příchodem sourozence začínají uvědomovat). Nevýhod jedináčkovství je ale určitě víc. Tři roky mi připadají kritické proto, že prvorozenec bývá často brzy po tom „odsunut“ do školky, lepší je, když jde do školy už sžilý s bráškou či sestřičkou.

    #893435
    Anonym
    Host

    Milá withep!
    Moc ti děkuji za rady ohledně žárlivosti. U nás tento problém zatím nenastal,i my jsme se snažili ještě když jsem byla těhotná,aby Stázinka vnímala brášku jako člena rodiny. Pusinkovala mi bříško,hladila jej a občas mi na něj i naplácala jogurt ve snaze Pepíčka nakrmit. I teď po porodu jde vidět,že malého miluje. Když jej koujím,příjde a přitulí se,nebo mu dá pusinku. Pomáhá mi odnášet plínky a když je malý v autosedačce,tak jej houpe. Myslím si,že čím menší je věkový rozdíl(u malých dětí)tím je to lepší.
    Jo snad ta kila půjdou dolů:-)brzo:-) taky už se těším,až začne jaro a budeme chodit na procházky.
    mějte se krásně a ať vám dětičky krásně rostou a jsou zdraví.
    Iva

    #893436
    y yanka
    Registrovaný uživatel

    Milá Ivuško!

    Jste moc sympatická, milá i odvážná maminka a i tatínek je jistě stoprocentní !
    Klobouk dolů před tou odvahou mít dítka tak brzy po sobě! Ten sourozenecký kočárek byla opravdu dobrá volba. Mám děti od sebe tři roky a jeden den. Když jsem kojila mladší dcerku, prvorozený syn si to „zkusil“ taky a komentoval to slovy „Hmmm, dobré mlíčko ve vemínku!“ (parafrázoval z básničky Fr. Hrubína O neposlušných kůzlatech 🙂 ). Obě děti jsem kojila 22 měsíců a asi jim to trošku utkvělo v paměti. Nyní čekám třetí dítko a dcera se už na mlíčko taky těší.
    Myslím, že kojení je opravdu moc dobrá věc a možná i v dětech zasadí semínko něhy.
    A s tou mokrou plenkou, co Josífek nemá rád? Opravdu to potvrzuje větu mé kamarádky, která říkala „to víš, chlapi jsou delikátnější „. To my ženy toho ustojíme víc, že ano:-)
    Držím Vám palce a těším se na další příběhy…
    Milena

    #893437
    Anonym
    Host

    Milá Milenko!

    Moc děkuji za kompliment.
    Já jsem moc ráda,že kojím. Stázinka se mi na roce sama odstavila,jinak bych jí asi kojila až doteď
    Uvidíme,jak dlouho se bude kojit Josífek,kluci prý bývají větší závisláci:-)
    A to že chlapi bývají delikátnější-to máte pravdu:-)Vždyť i co se týče nemocí,tak my,ženské, vydržíme daleko víc:-):-):-)
    Kočárek sourozenecký si oblíbila hlavně malá,sedí v něm i doma!:-)
    Mějte se moc krásně,přeji krásné těhulkování a hodně zdravíčka vám všem.
    Ivča

    #893438
    y yanka
    Registrovaný uživatel

    Ha, naťukla jste zde přirozenou hygienu kojenců. Četla jsem o tom v Betynce, že dítko umí vydat signál, kdy se mu „chce“. Kdy jste s tím začali vy? Jde to prý už od narození, ale není vždy stoprocentní úspěch. Chtěla bych ale využít toho, že budeme mít květnové dítko, a tak by to bylo vzhledem k teplému počasí (všechno rychleji uschne a i oblečení je na miminku míň – jde rychleji rozbalit).
    O věkovém rozdílu si myslím to, že nezáleží jak jsou děti od sebe, ale jestli si toho jedináčka doma vypěstujeme. Pokud má maminka nebo její dítě vrstevníka, se kterým se stýká nebo zkrátka je v širším společenství lidí, nehrozí tu pocit jakési jedinečnostli nebo jedináčkovství. Každý věk má své sociální potřeby a nemyslím si, že se dítě může cítit odsunuté, spíš se dostane ke svým vrstevníkům a může si s nimi hrát. Zažila jsem výchovu ve školce, kdy byly děti stejné věkem i kdy se pak najelo na smíšené třídy ( i naše děti byly spolu v jedné třídě). A obojí má své pro i proti. Ovšem výhoda stejné věkové kategorie je právě v tom, že si děti „odpočinou“ od modelu, kdy jsou starší a mají větší zodpovědnost. To je právě argument pro smíšenou třídu (věkově) – aby to bylo jako v rodině a ti starší pomáhali mladším. Spíš to vypadá jako snaha odnaučit jedináčky být jedináčky. Myslím si, že tento úkol je na nás rodičích a děti by měly dostávat ve školce to – co se jim třeba nemůže z důvodu časových nebo talentových od rodičů dostat v takové míře – hraní, hraní, hraní a maximální pozornost.
    Tož, držím nám palce 🙂

    #893439
    Anonym
    Host

    Začali jsme prakticky hned po narození, nebo pár dní potom. Zpočátku jsme používali synkův nočník, který on donedávna bojkotoval, ale za pár týdnů se nechal inspirovat 😀 a už ho používá, takže jsme koupili speciální „čínský“ nočníček. Doporučila bych všem rodičům to alespoň zkusit, zvlášť když si všimnou, že se dítko rádo vyměšuje po rozbalení – tím si o to jakoby říká. A já myslím, že to dělá hodně dětí, jen málokteré však najde odezvu jinou, než „honem zabalit, ať mi to tady zase nepočůráš“. Ted dočítám knížku Bez plenky od Ingrid Bauerové, vyznívá možná trošku radikálně, ale najdete tam spoustu příběhů, inspirací a rad. Není to žádný návod, ona to není vlastně metoda, je to prostě jen přístup k péči o miminko – reagovat na jeho potřeby, ať už se jedná o kojení, nošení nebo právě vyměšování.

    #893440
    Anonym
    Host

    ahoj Ivi,
    na tu rýmu je opravdu super odsávačka na vysavač. když náš malej v měsíci chytl trochu rýmu, měla jsem půjčenou odsávačku s těma hadičkama, a to opravdu se mimčům nelíbí. hadičku musíš strčit hlouběji do nosánku a není to nic příjemného. je to pak boj pro mimi i mamču..
    ale ta odsávačka na vysavač se dá jen na začátek nosánku a dětem to nevadí. akorát na co si dát pozor je aby se mimi neleklo když vysavač pustíš. Pak už je to pohodička a hlavně rychlovka 🙂 Náš malej u toho už pak ani nezaplakal 😀
    no a jak v noci? toť otázka, zda je více hluku z vysavače nebo řev miminka..
    tak přejeme sluníčkové dny a hlavně prázdné nosánky 🙂
    Jíťa

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1. až 15. (z celkem 146)
  • Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

TOPlist