Tak já právě tunáka jinak než z konzervy neznám… takže nevím, jestli se to smí.
Máni, hrášková polévka byla klasická … povařit hrášek (měla jsem čerstvý mladý zelený hrášek), rozmixovat, přepasírovat (nesnáším šlupky) + pak pár celých kuliček, na jemno nakrájená šunka, trocha česneku a do toho houstičky. Jen se olizovala…
My ted máme veškerou zeleninu ze zahrady, kupuju jen masíko :)….
No, naše dítě ted jí z poledního jídla naprosto všechno, i to co nechtěla .. špenát, borkolici…
Misho, brambory … vymazat formu … vrstva na fakt tenké plátky brambor, pak jsem dala kuřecí kousíčky orestované na pánvi, na to hrášek a zasypat pokrájeným porkem (nerestuju to), pak zase vrstva brambor, zopakovat masozeleninovou vrstu a končit bramborem. Pak jsem rozšlehala mléko a 2 vejce + trochu soli a dala péct (jak je to ze syrových brambor, tak počitat cca s 1-1.5h – záležína vrstvách, prostě dokud brambory nejsou měkké) … Trochu nevýrazné mi přišlo to kuře, jsem zvyklá na uzeninu, možná šunka by byla lepší. Ale celkově dobré, masíčko měkoučké, že Ella zvládala i slušné kousky. Snědla celou svoji mističku i když možná na Seba to bude moc suché????
Další zapečené br. s právě tunákem … mám odsud:
http://www.valfrutta.cz/recepty/2/zapecene_brambory_s_tunakem_a_besamelem