Rybízku ty řezy co jsem pekla jsou přesně jak to popisuješ – jen místo 2 kysaných smetan jsem si zvykla ušlehat jednu šlehačku, do toho přimíchat kelímek zakysaný smetany a ty vanilkový cukry. Jinak je to némlich to samý.
Takže suroviny jsou:
Piškot- 4 žloutky ušlehat do pěny s 25dkg cukru, poté 10 lžic vlažné vody, 10 lžic oleje, stále šlehat pak přidat 25dkg hladké mouky s 1/2 prášku do pečiva a nakonec se vmíchá sníh ze 4 bílků. Těsto nalít na vymaz.+vysyp. plech a cik cak se tam přileje hotový vanilkový puding mírně zchladlý (přesně dle receptu – 1/2litru mléka a asi 2-3lžíce cukru). Dá se upéct cca 30min do předehřáté trouby na 180st.
Zchladlé se to potře krémem s té šlehačky a zakys. smetany a 2 vanilkových cukrů. Navrch posypat skořicovým cukrem. Dá se do chladničky a je to mňamka. Piškot je druhý den hezky vláčný.
Rybízku – máš štěstí, že je Karolínka fit, to Danulka přijela z Prahy a odpadla. Bolí jí v krku, kolínka a měla zimnici. Tak jsem zvědavá co se z toho vyvrbí:S . 4 dny ve školce a výlet do Prahy jí tedy zase takhle zmohl. Budeme muset zítřejší dětskou párty zrušit – posunout o týden. Ach jo. No co se dá dělat. To počasí těm virozám nahrává.
Tak se mějte kočandy opatrujte se a pohodu do bříšek!