Užijte si vánoční svátky s chutí – seznamte se s Remoskou

Představujeme vám vaši novou nejlepší kamarádku. Remosku. Tato multifunkční vychytávka do kuchyně totiž plnohodnotně nahradí troubu, parní hrnec, a dokonce i pánev. Není to žádná novinka, dokonce se jedná o český vynález. V kuchyni vašich babiček byste ji určitě nalezli a svou cestu si našla i do moderních kuchyní. Je pro to hned několik dobrých důvodů.

Remoska® v kuchyni nezabírá moc místa a je velmi snadno přenosná. Pohodlně ji s sebou sbalíte třeba na chatu nebo na dovolenou, když si plánujete vařit. Další výhodou je její energetická nenáročnost. Náklady na 10 min předehřátí el. trouby jsou stejné jako 1 hod. provozu Remosky. Teplo je z víka, kde je umístěno topné těleso, přenášeno stěnami mísy až na dno mísy a potravina je tedy ohřívána ze všech stran. Uvnitř mísy je optimální teplota pro pečení potravin 160 – 180 °C. Přebytečná pára vznikající při pečení je odváděna přes ventily ve víku. Tento způsob ohřevu zajišťuje, že jídlo nebude vysušené a zachová si všechny živiny a vitaminy.

Pochutnejte si 

V Remosce můžete péct, ale i grilovat, smažit či dusit. Máme pro vás pět receptů, po kterých se budete olizovat až za ušima!

Šunkofleky

Těstoviny uvařte doměkka, slijte přebytečnou vodu, případně dosolte. Uzené maso pokrájejte na kostičky. Pro lepší chuť ho doporučujeme osmažit na nové pánvi od Remosky. Poté smíchejte s těstovinami a zalijte směsí smetany a 4 rozšlehaných vajíček. Opět osolte a vložte do pečící mísy. Směs pečte přibližně 45 minut, případně do té doby, než bude vrchní vrstva šunkofleků krásně zlatá.

Francouzské brambory

Syrové brambory oloupejte a nakrájejte na plátky široké asi 2 mm. Dno Remosky vymažte máslem a rozložte na něj brambory. Do další vrstvy můžete dát zeleninu nebo uzeninu – záleží jen na vaší chuti. Přidejte další vrstvu brambor, zalijte smetanou a nechte zhruba hodinu péct.

Pečené kuře

Dno Remosky s objemem 4 l vymažte máslem a posypte cibulí nakrájenou na kroužky. Kuře naporcujte, omyjte, osušte a dobře prosolte, případně okořeňte dle libosti. Nechte péct zhruba hodinu a půl. Přesná doba pečení záleží na velikosti masa. Příležitostně můžete maso přelít výpekem.

Žemlovka

Dno pečící mísy vymažte máslem. Připravte si 8 rohlíků, nakájených na šikmé plátky. V misce smíchejte půl litru mléka, 2 vejce a 150 g cukru. Do této směsi rohlíky namáčejte a pak je pokládejte na dno nádoby. Na jednotlivé vrstvy položte meruňkový kompot a potírejte smetanou. Pečte zhruba 45 minut.

Pečené vepřové

Vepřovou panenku omyjte, osušte a důkladně posolte. Zprudka opečte na pánvi, aby získala zlatou barvu, a přesuňte do vyhřáté Remosky. Podlijte malým množstvím vody. Nechte péct zhruba 40 minut. Podlití výpekem rozhodně neuškodí. Podávejte třeba se šťouchaným bramborem.

Tak co? Už se vám sbíhají sliny?

 

Další recepty z Remosky.

30.11.2018 9:22| autor: inzerce

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznetev zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist