Recepty

Také jste si už někdy postěžovala, jak je to na tom světě hloupě zařízeno, že musíme pořád něco jíst? Bohužel, je to tak a v dohledné době se to asi nezmění. Naštěstí, existuje obrovské množství způsobů, jak potraviny zpracovat. Jsou vlastně všude – ať už v kuchařských knihách, na internetu, v časopisech či v televizních pořadech. A i když nám někdy dokážou pořádně […]

Také jste si už někdy postěžovala, jak je to na tom světě hloupě zařízeno, že musíme pořád něco jíst? Bohužel, je to tak a v dohledné době se to asi nezmění. Naštěstí, existuje obrovské množství způsobů, jak potraviny zpracovat. Jsou vlastně všude – ať už v kuchařských knihách, na internetu, v časopisech či v televizních pořadech. A i když nám někdy dokážou pořádně zamotat hlavu, co bychom si bez těchto ověřených receptů počali.

Vstup do podrubriky Recepty

Jednotlivé recepty dělíme do nejrůznějších složek. Například podle zemí původu. Recepty české kuchyně zahrnují pokrmy typické pro náš kraj, jako je vepřo-knedlo-zelo, kynuté knedlíky, bramborová polévka, česnečka, různé omáčky, buchty s povidly a takhle bychom mohli pokračovat. Dalším oblíbenou kuchyní je kuchyně italská, která k nám přináší nejrůznější druhy těstovin, pizzu, ale i dary moře. Když se řekne francouzská kuchyně, vybavíme si proslulá husí játra foie gras, zeleninový pokrm ratatouille, rybí polévku bujabézu, ale i pro nás netradiční pokrmy jako jsou šneci či žáby.

Rozlišení bychom mohli provést i podle alternativních směrů stravování. V současné době získala na popularitě syrová strava, která je založena na konzumaci tepelně neupravovaných potravin. Své místo v kuchařských knihách má již tradičně vegetariánská a veganská kuchyně, stejně jako různé dietní způsoby stravování či pokrmy, které jsou na bázi BIO potravin.

Vstup do podrubriky Recepty

Více o tématu: potravinyrecepty

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist