Jahelná kašička s dýní a jablkem

Ingredience: 250 g brambor 500 g dýně nebo mrkve (oloupané) 150 g jemného jablka 50 g jahelných vloček 100 ml jablečného džusu na 1 porci necelou PL řepkového oleje (8 g) Popis přípravy: 1. Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Dýni nebo mrkev rovněž nakrájíme na kostičky. Obojí dusíme ve ¼ l vody pod pokličkou asi […]

Ingredience:

250 g brambor
500 g dýně nebo mrkve (oloupané)
150 g jemného jablka
50 g jahelných vloček
100 ml jablečného džusu
na 1 porci necelou PL řepkového oleje (8 g)

Popis přípravy:

1. Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Dýni nebo mrkev rovněž nakrájíme na kostičky. Obojí dusíme ve ¼ l vody pod pokličkou asi 15 min.
2. Jablko omyjeme, oloupeme, vykrojíme jádřinec a nakrájíme na kostičky. 5 min. podusíme s bramborami a dýní. Vmícháme jahelné vločky a kaši za stálého míchání přivedeme k varu. Stáhneme z ohně.
3. Přidáme jablečný džus a vše jemně umixujeme, případně zředíme vodou. Vychlazené zmrazíme po porcích. Před krmením přimícháme necelou 1 ČL řepkového oleje.

Pozitivní účinky: V této polední kašičce zajišťují jahelné vločky nezbytné železo. Dýně je velmi jemná a lehce stravitelná.

Obměna: Místo jahelných můžete použít ovesné vločky

od 5. měsíce | veganská
30 min.
1 porce asi 195 kcal
3 g bílkovin *•9 g tuku * 26 g sacharidů

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist