Zase nic!

KLUB TĚHULEK! TEREZA … a spoustu hromů a blesků. Tak s tímhle pocitem se probouzím každé ráno: „Tak zase nic!“ Byla jsem přesvědčená, že jako druhorodička budu rodit o pár dní či týdnů dřív a že všechno půjde ráz na ráz. No, zatím nic nejde nikam. Ale jak víme, všechno zlé je pro něco dobré.

Foto z ateliéru rodinné fotografie Fotopromě.cz


S tím, jak se mi zpomalilo celkové tempo a výkonnost, tak jsem třeba 3 měsíce plánovala, že si zajdu ke kadeřnici… dostala jsem se k ní až dnes, tedy jeden den před řádným termínem porodu. Taky ve mně už pár měsíců dozrával pocit, že se musíme přestěhovat. Pravda je, že mně osobně by asi 38 m2 nevadilo nikdy, protože máme hezky a funkčně zařízený byteček, všechno je po ruce, člověk se moc nenachodí a ani nanauklízí, ALE!

Martínek nepatří zrovna k nejklidnějším dětem, které zůstanou sedět tam, kde ho posadíte (pro mnohé nepřekonatelný problém, já si říkám: „Díky Bohu za zvídavé dítě!“) a jeho nároky na prostor a výběh rostou. V našem bytě vlastně nejdou nikde rozložit hračky. K Vánocům jsem mu chtěla koupit poschoďové garáže s angličákama, no ale nemáme je kde v bytě rozložit, takže zatím nebudou z důvodu prostorového, až koupíme byt, tak asi finančního.

Nemohl trénovat jízdu na motorce a nejdelší úsek, na kterém se mohl rozběhnout, byl asi 4 metry (a to teprve po odklizení všech hraček, zasunutí židlí a nesměl být rozdělaný sušák na prádlo). Tak mi to všechno začalo být líto, že jsem se ponořila do hledání bytu a nasávání všech finančních termínů a prognostik vývoje realitního trhu.

Každý den jsem seděla 3 hodiny na realitách a vybírala nejlepší kompromis mezi kvalitou a cenou… snad jsme našli, snad i koupíme a jestli se vše podaří, tak vstupní dveře přepásáme velkou mašlí a Martínek se na Štědrý den bude moct rozjet na motorce po 2x větším bytě! Tohle hledání bytu a přemýšlení nad nábytkem a výzdobou pokojů mi vlastně dělá neuvěřitelnou službu, že si pořád nevzdychám, že se miminu nechce na svět… tak jsem alespoň částečně „zaměstnaná“ a snad tyhle radostné starosti budou rozptylovat mé hormonální výkyvy během šestinedělí.

No a abych se vrátila k tomu, na kterého všichni už tak čekáme… Vhledem k tomu, že tuto středu to je 40 týdnů a zatím se ani náznakem nic neděje, tak mám pocit, že mimino se mnou drží partu a narodí se buď 11. 11., kdy mají mí dva muži svátek a tím bych tedy pekla jeden dort pro 3 lidi… což by byla úžasná efektivita práce, ANEBO chce být střelec, protože ví, že já a štíři, to nejde dohromady. Je pravda, že s mužským pohlavím ve znamení štíra to docela jde, na rozdíl od štírek, které se na první dojem jeví jako ty nejpřátelštější bytosti na světě s úsměvem na rtech, ale za zády vždy drží hodně ostrou dýku. Tak už poooojď. 🙂


Tereza právě prožívá 40. týden těhotenství. Chcete vědět, co se v tomto týdnu děje s vaším tělem?

b633476598734508896.jpg

9.11.2016 11:50  | autor: tereza.kaletova_108716
Více o tématu: miminomužirodit

Další blogy

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

TOPlist