Hedvábné petits pots de crème s karamelem a soleným máslem, popcorn

Příprava 10 minut + 20 minut tepelná * Rozpis na 4 porce Ingredience: Na karamel: 200 g cukru 200 g tekuté smetany 40 g lehce soleného másla Na smetanu: 180 g mléka 260 g tekuté smetany 25 g kukuřičného škrobu karamelizovaný popcorn na ozdobení Postup práce: Karamel: Nasypte cukr na pánev. Zahřejte na středně silném […]

Příprava 10 minut + 20 minut tepelná * Rozpis na 4 porce


Ingredience:

Na karamel:

  • 200 g cukru
  • 200 g tekuté smetany
  • 40 g lehce soleného másla

Na smetanu:

  • 180 g mléka
  • 260 g tekuté smetany
  • 25 g kukuřičného škrobu
  • karamelizovaný popcorn na ozdobení

Postup práce:

Karamel:

  • Nasypte cukr na pánev. Zahřejte na středně silném plameni, dokud cukr nezačne karamelizovat, ale nedotýkejte se jej. Až začne cukr zespoda hnědnout, promíchejte tak, aby jednotně zkaramelizoval. Pomalu a tenkým proudem přilévejte smetanu, přičemž dávejte pozor, aby nekapala vedle. Nakonec přidejte máslo. Důkladně promíchejte. Odstavte z tepla a nechte vychladnout.
  • Nalijte trochu karamelu do každé nádobky.

Smetana:

  • Nařeďte 100 g karamelu smetanou a pak mlékem. Škrob navlhčete 7 cl tekutiny. Přilijte její zbytek. Nalijte do hrnce. Za stálého šlehání vařte na středním plameni.
  • Odstavte z tepla a přidejte dva žloutky. Důkladně promíchejte.
  • Ihned smetanu rozdělte mezi obě nádobky. Nechte vychladnout.
  • Ozdobte karamelizovaným popcornem.

Tip šéfkuchaře: Smetanu můžete nalít také do širokých a nízkých nádobek ramekin, nechat úplně vychladnout a pak vyklopit na talíř pro jiný velmi slavnostní způsob úpravy.

Zdroj: Tefal CeramicControl

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist