Kofty z červených fazolí

Doba přípravy 40 minut + vaření fazolí a brambor * Rozpis na 4 porce Ingredience:  400 g uvařených fazolí (cca 160 g fazolí v suchém stavu) 250 g uvařených brambor 100 g cizrnové mouky 1 vejce 1 lžička koriandru 2 lžičky bujonu Würzl 2 lžičky kari 1 chilli paprička 50 g sekaného čerstvého špenátu 1 stroužek česneku olivový olej […]

Doba přípravy 40 minut + vaření fazolí a brambor * Rozpis na 4 porce


Ingredience: 

  • 400 g uvařených fazolí (cca 160 g fazolí v suchém stavu)
  • 250 g uvařených brambor
  • 100 g cizrnové mouky
  • 1 vejce
  • 1 lžička koriandru
  • 2 lžičky bujonu Würzl
  • 2 lžičky kari
  • 1 chilli paprička
  • 50 g sekaného čerstvého špenátu
  • 1 stroužek česneku
  • olivový olej
  • špetka sekaného čerstvého koriandru

Postup přípravy: 

  1. Červené fazole nechte přes noc namáčet a potom vařte v nové vodě 1,5 – 2 hodiny.
  2. Zchladlé fazole a brambory vložte do mísy spolu s kořením a česnekem a důkladně rozmixujte. Přidejte vejce, cizrnovou mouku, sekaný špenát, zeleninový bujon Würzl a koriandr, promíchejte.
  3. Z hmoty tvořte válečky, které napíchněte na špejli. Pečte na vymaštěném plechu 15 minut při 180 stupních. V průběhu pečení můžete kofty otočit a potřít olejem.

TIPY:

  • Podávejte s pečivem.
  • Kofty můžete také doplnit čerstvým zeleninovým salátem nebo vařenou či dušenou zeleninou.
  • Jsou výborné i s omáčkou z jogurtu a máty servírované s tortilou.
  • Ze stejné směsi vytvořte kuličky, které můžete podávat s rajčatovou omáčkou a těstovinami.

Pro přípravu tohoto receptu budete mimo jiné potřebovat:

Červená fazole ledvina bio, COUNTRY LIFE, 500 g 

Cizrnová mouka instantní bio, COUNTRY LIFE, 400 g  

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist