Leopardí palačinka

Ingredience: SUROVINY PRO 1 DĚTSKOU PORCI 4 PL instantních jemných ovesných vloček 100 ml mléka 1 malé vejce (vel. S) 1 PL cukru 1 ČL kakaa 1 malý banán 1 ČL másla trochu moučkového cukru na posypání Popis přípravy: 1. Ovesné vločky, mléko, vejce, cukr a kakao dobře protřepeme v šejkru. 2. Banán oloupeme a nakrájíme na plátky silné 2 […]

Ingredience:

SUROVINY PRO 1 DĚTSKOU PORCI
4 PL instantních jemných ovesných vloček
100 ml mléka
1 malé vejce (vel. S)
1 PL cukru
1 ČL kakaa
1 malý banán
1 ČL másla
trochu moučkového cukru na posypání

Popis přípravy:

1. Ovesné vločky, mléko, vejce, cukr a kakao dobře protřepeme v šejkru.
2. Banán oloupeme a nakrájíme na plátky silné 2 cm. Máslo rozehřejeme v nepřilnavé pánvi, vložíme plátky banánu a přelijeme je těstem. Pečeme na středním plameni pod pokličkou, až těsto ztuhne.
3. Palačinku opatrně přendáme na pokličku, překlopíme zpět do pánve a opékáme z druhé strany 1–2 min. Posypeme moučkovým cukrem.

Praktická rada: Malá vejce velikosti S jsou pro děti ideální. Pokud je neseženete, použijte dvojnásobné množství těsta s jedním vejcem velikosti M. Tak si může dát i maminka nebo palačinka zůstane na druhý den.

Pozitivní účinky: Oves, banán a kakao obsahují hodně hořčíku.

levné | bohaté na hořčík
20 min.
asi 465 kcal
16 g bílkovin * 16 g tuku * 65 g sacharidů

Více o tématu: dětihořčíkmaminka

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist