Modrý zázrak

Ingredience: 350 g borůvek 200 g tvarohu 250 g jogurtu 1 ČL tekutého medu 1 bal. vanilkového cukru mletá skořice 75 g cukrářských piškotů 3–4 PL jablečného džusu Popis přípravy: 1. Borůvky omyjeme a na sítu necháme okapat. Tvaroh, jogurt, med, vanilkový cukr a trochu skořice utřeme dohladka. Cukrářské piškoty dáme do pevnějšího sáčku a rozdrobíme válečkem. 2. Dezert […]

Ingredience:

350 g borůvek
200 g tvarohu
250 g jogurtu
1 ČL tekutého medu
1 bal. vanilkového cukru
mletá skořice
75 g cukrářských piškotů
3–4 PL jablečného džusu

Popis přípravy:

1. Borůvky omyjeme a na sítu necháme okapat. Tvaroh, jogurt, med, vanilkový cukr a trochu skořice utřeme dohladka. Cukrářské piškoty dáme do pevnějšího sáčku a rozdrobíme válečkem.
2. Dezert navrstvíme do 3–4 sklenic: Na dno dáme rozdrobené piškoty, pokapeme trochou jablečného džusu, následuje vrstva tvarohového krému a borůvek, poté opět rozdrobené piškoty a tak dále, až spotřebujeme všechny suroviny.
3. Dezert zakryjeme a necháme 30 min. odležet.

Obměna: Chutné také s malinami, reveňovým kompotem nebo kousky pomeranče.
Pozitivní účinky: Borůvky jsou bohaté na vitamin C a mírně staví. Tvaroh a jogurt dodávají vápník pro kosti.

jednoduché | uklidňuje střeva
20 min. + 30 min. na odležení
při 4 porcích 1 porce asi 220 kcal
11 g bílkovin * 6 g tuku * 29 g sacharidů

Více o tématu: vápník

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist