Netradiční tvarohový DIA moučník

Ingredience: celozrnná mouka (libovolná) – 5 vrchovatých PLolivový olej – 1PLmed – 2+2 PLvejce – 2ksměkký tvaroh – 500gskořiceořechy vlašské – půlky, drcenéjablka – 2ksmléko – 5 PLšpetka sody bikarbónypřísady je možné zakoupit v biokvalitě Popis přípravy: Smícháme jedno vejce, mouku, olivový olej, 2 PL medu, mléko, sodu a vyšleháme. Bábovkovou formu vymažeme olivovým olejem, vysypeme celozrnnou moukou […]

Ingredience:

celozrnná mouka (libovolná) – 5 vrchovatých PL
olivový olej – 1PL
med – 2+2 PL
vejce – 2ks
měkký tvaroh – 500g
skořice
ořechy vlašské – půlky, drcené
jablka – 2ks
mléko – 5 PL
špetka sody bikarbóny
přísady je možné zakoupit v biokvalitě

Popis přípravy:

Smícháme jedno vejce, mouku, olivový olej, 2 PL medu, mléko, sodu a vyšleháme. Bábovkovou formu vymažeme olivovým olejem, vysypeme celozrnnou moukou a vlijeme středně husté těsto. Jablka nahrubo nastrouháme a rovnoměrně nasypeme na těsto. Posypeme skořicí a ořechy. Tvaroh smícháme se 2 PL medu a vejcem a vyšleháme.
(Do části lze přidat kakao a udělat dvoubarevnou náplň) Tvarohovou hmotu dáme na jablka s ořechy. Pečení přizpůsobíme troubě – přibližně 45 min na 200 °C. Necháme úplně vychladnou a poté vyklopíme. Na závěr je možné udělat čokoládovou polevu. Podáváme studené.

Zdroj: www.jimebio.cz

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

TOPlist