Netradiční tvarohový DIA moučník

Ingredience: celozrnná mouka (libovolná) – 5 vrchovatých PLolivový olej – 1PLmed – 2+2 PLvejce – 2ksměkký tvaroh – 500gskořiceořechy vlašské – půlky, drcenéjablka – 2ksmléko – 5 PLšpetka sody bikarbónypřísady je možné zakoupit v biokvalitě Popis přípravy: Smícháme jedno vejce, mouku, olivový olej, 2 PL medu, mléko, sodu a vyšleháme. Bábovkovou formu vymažeme olivovým olejem, vysypeme celozrnnou moukou […]

Ingredience:

celozrnná mouka (libovolná) – 5 vrchovatých PL
olivový olej – 1PL
med – 2+2 PL
vejce – 2ks
měkký tvaroh – 500g
skořice
ořechy vlašské – půlky, drcené
jablka – 2ks
mléko – 5 PL
špetka sody bikarbóny
přísady je možné zakoupit v biokvalitě

Popis přípravy:

Smícháme jedno vejce, mouku, olivový olej, 2 PL medu, mléko, sodu a vyšleháme. Bábovkovou formu vymažeme olivovým olejem, vysypeme celozrnnou moukou a vlijeme středně husté těsto. Jablka nahrubo nastrouháme a rovnoměrně nasypeme na těsto. Posypeme skořicí a ořechy. Tvaroh smícháme se 2 PL medu a vejcem a vyšleháme.
(Do části lze přidat kakao a udělat dvoubarevnou náplň) Tvarohovou hmotu dáme na jablka s ořechy. Pečení přizpůsobíme troubě – přibližně 45 min na 200 °C. Necháme úplně vychladnou a poté vyklopíme. Na závěr je možné udělat čokoládovou polevu. Podáváme studené.

Zdroj: www.jimebio.cz

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznetev zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist