Okurkové carpaccio s brynzou

příprava 10 minut Ingredience pro přípravu okurkového carpaccia s brynzou 1 salátová okurka 80 g brynzy 4 lžíce olivového oleje asi 1 lžíce balzamikového octa 2 snítky čerstvého kopru čerstvě drcený pepř sůl Postup přípravy: Okurku oloupeme, nakrájíme ji podélně na tenké dlouhé plátky (použijeme na to nejlépe škrabku na zeleninu) a rozložíme je na talíř tak, […]

příprava 10 minut


Ingredience pro přípravu okurkového carpaccia s brynzou

  • 1 salátová okurka
  • 80 g brynzy
  • 4 lžíce olivového oleje
  • asi 1 lžíce balzamikového octa
  • 2 snítky čerstvého kopru
  • čerstvě drcený pepř
  • sůl

Postup přípravy:

  • Okurku oloupeme, nakrájíme ji podélně na tenké dlouhé plátky (použijeme na to nejlépe škrabku na zeleninu) a rozložíme je na talíř tak, aby se lehce překrývaly.
  • Olivový olej dobře rozmícháme s balzamikovým octem a nalijeme na okurky. Osolíme je a opepříme.
  • Nakonec na okurky rozdrobíme brynzu a ozdobíme je snítkami kopru.

TIP: Carpaccio z okurek podávejte s kvalitním tmavým chlebem.


Převzato z časopisu Chuť a styl

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

TOPlist