Ovocná polední kašička

Ingredience: 300 g brambor 250 g mrkve 100 g jehněčího nebo hovězího masa 5 necelých PL řepkového oleje 250 g broskve (asi 2 ks) Popis přípravy: 1. Brambory důkladně omyjeme a ve slupce vaříme asi 20–25 min. 2. Mrkev omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Z masa odstraníme tučné kousky a maso ostrým nožem nasekáme. Mrkev dáme do hrnce s masem, […]

Ingredience:

300 g brambor
250 g mrkve
100 g jehněčího nebo hovězího masa
5 necelých PL řepkového oleje
250 g broskve (asi 2 ks)

Popis přípravy:

1. Brambory důkladně omyjeme a ve slupce vaříme asi 20–25 min.
2. Mrkev omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Z masa odstraníme tučné kousky a maso ostrým nožem nasekáme. Mrkev dáme do hrnce s masem, podlijeme asi 3 PL vody a pod pokličkou asi 15 min. dusíme.
3. Broskve důkladně omyjeme a otřeme. Odstraníme pecku a dužninu nakrájíme na malé kousky. Brambory oloupeme a nakrájíme. Brambory i broskve přidáme k mrkvové směsi s jehněčím a vše jemně umixujeme.
4. Necháme vychladnout a po porcích zmrazíme. Do každé porce kašičky po rozmrazení a přivedení k varu vmícháme 1 necelou PL řepkového oleje.

Obměna: V zimě místo broskve použijeme mango nebo síťový meloun (cantaloupe nebo galia).

od 8. měsíce | bohatá na karoten
1 porce asi 220 kcal
8 g bílkovin * 13 g tuku * 18 g sacharidů

Více o tématu: maso

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist