Ovocná polední kašička

Ingredience: 300 g brambor 250 g mrkve 100 g jehněčího nebo hovězího masa 5 necelých PL řepkového oleje 250 g broskve (asi 2 ks) Popis přípravy: 1. Brambory důkladně omyjeme a ve slupce vaříme asi 20–25 min. 2. Mrkev omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Z masa odstraníme tučné kousky a maso ostrým nožem nasekáme. Mrkev dáme do hrnce s masem, […]

Ingredience:

300 g brambor
250 g mrkve
100 g jehněčího nebo hovězího masa
5 necelých PL řepkového oleje
250 g broskve (asi 2 ks)

Popis přípravy:

1. Brambory důkladně omyjeme a ve slupce vaříme asi 20–25 min.
2. Mrkev omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Z masa odstraníme tučné kousky a maso ostrým nožem nasekáme. Mrkev dáme do hrnce s masem, podlijeme asi 3 PL vody a pod pokličkou asi 15 min. dusíme.
3. Broskve důkladně omyjeme a otřeme. Odstraníme pecku a dužninu nakrájíme na malé kousky. Brambory oloupeme a nakrájíme. Brambory i broskve přidáme k mrkvové směsi s jehněčím a vše jemně umixujeme.
4. Necháme vychladnout a po porcích zmrazíme. Do každé porce kašičky po rozmrazení a přivedení k varu vmícháme 1 necelou PL řepkového oleje.

Obměna: V zimě místo broskve použijeme mango nebo síťový meloun (cantaloupe nebo galia).

od 8. měsíce | bohatá na karoten
1 porce asi 220 kcal
8 g bílkovin * 13 g tuku * 18 g sacharidů

Více o tématu: maso

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

TOPlist