Pečená hovězí plec na sladko-kysané smetaně

Ingredience: 1,5 kg hovězí plece4 větší petržele8 větších mrkví1 střední celer1 větší cibule1 litr smetany na vaření1 zakysaná smetana30 dkg uzeného špekumáslosůlplnotučná hořčicebobkový listnové koření Popis přípravy: Hovězí plec – špalek svážeme špagátem do tvaru válečku, potřeme plnotučnou hořčicí a polejeme rozpuštěným máslem. Takto naložené maso dáme do lednice uležet na 1-2 dny.Nesolíme!Maso před pečením zprudka orestujeme […]

Ingredience:

1,5 kg hovězí plece
4 větší petržele
8 větších mrkví
1 střední celer
1 větší cibule
1 litr smetany na vaření
1 zakysaná smetana
30 dkg uzeného špeku
máslo
sůl
plnotučná hořčice
bobkový list
nové koření

Popis přípravy:

Hovězí plec – špalek svážeme špagátem do tvaru válečku, potřeme plnotučnou hořčicí a polejeme rozpuštěným máslem. Takto naložené maso dáme do lednice uležet na 1-2 dny.Nesolíme!Maso před pečením zprudka orestujeme za pomocí másla, které ulpělo na mase při naložení. Nakrájíme na kostky všechnu kořenovou zeleninu včetně cibule a orestujeme ve výpeku z masa a lehce posypeme krystalovým cukrem, který nám lehce zkaramelizuje. Následně přendáme orestovanou zeleninu do pekáče a do vytvořeného důlku v zelenině vložíme špalek masa. Podlejeme cca 3 dcl vody, přikryjeme a pečeme na poloviční výkon trouby cca 2 hodiny. Mezitím můžeme maso otočit. Po upečení maso vyjmeme a zeleninu přendáme do kastrolu, kam vlijeme 1 litr smetany na vaření a rozmixujeme do skoro hladka.Lehce dochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou a před koncem přidáme zakysanou smetanu.Maso nakrájíme na plátky a brusinkovým kompotem ozdobíme.

Příloha „nadéchané moravské“ knedlík.

Poznámka: Během vaření není použit ani gram mouky, jelikož samotná zelenina se smetanou provede zahuštění. Někdy je nutno doředit i mlékem nebo vodou – dle chuti.

Zdroj: www.jimebio.cz

Více o tématu: masovařenízelenina

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist