Pohankový salát s pečenou zeleninou a rukolou

Příprava 40 minut * Rozpis na 4 porce Ingredience: 200 g loupané pohanky 1 menší cuketa 1 menší lilek 100 g cherry rajčátek 1 žlutá kapie 1 červená kapie svazek rukoly 4 lžíce olivového oleje drcené provensálské bylinky Postup přípravy: Pohanku důkladně propláchněte a při občasném promíchávání vařte do měkka cca 20 minut. Papriky, lilek a cuketu nakrájejte […]

Příprava 40 minut * Rozpis na 4 porce

Ingredience:

  • 200 g loupané pohanky
  • 1 menší cuketa
  • 1 menší lilek
  • 100 g cherry rajčátek
  • 1 žlutá kapie
  • 1 červená kapie svazek rukoly
  • 4 lžíce olivového oleje drcené provensálské bylinky

Postup přípravy:

  1. Pohanku důkladně propláchněte a při občasném promíchávání vařte do měkka cca 20 minut.
  2. Papriky, lilek a cuketu nakrájejte na rovnoměrné kousky, přelije olivovým olejem, posypte bylinkami a vše důkladně promíchejte. Pečte v rozehřáté troubě na 170 stupňů do poloměkka.
  3. Jakmile upečená zelenina zchladne, přimíchejte ji do pohanky spolu s nakrájenými rajčaty, osolte. Nakonec přidejte nasekanou rukolu a důkladně promíchejte.

Pro přípravu tohoto receptu budete mimo jiné potřebovat:

Pohanka loupaná kroupy bio, COUNTRY LIFE, 500 g

Olej olivový bio, Country Life, 200 ml

21.10.2013 12:06| autor: Z dostupných zdrojů zpracovala redakce Babywebu
štítky: zelenina

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist