Pohankový salát s pečenou zeleninou a rukolou

Příprava 40 minut * Rozpis na 4 porce Ingredience: 200 g loupané pohanky 1 menší cuketa 1 menší lilek 100 g cherry rajčátek 1 žlutá kapie 1 červená kapie svazek rukoly 4 lžíce olivového oleje drcené provensálské bylinky Postup přípravy: Pohanku důkladně propláchněte a při občasném promíchávání vařte do měkka cca 20 minut. Papriky, lilek a cuketu nakrájejte […]

Příprava 40 minut * Rozpis na 4 porce

Ingredience:

  • 200 g loupané pohanky
  • 1 menší cuketa
  • 1 menší lilek
  • 100 g cherry rajčátek
  • 1 žlutá kapie
  • 1 červená kapie svazek rukoly
  • 4 lžíce olivového oleje drcené provensálské bylinky

Postup přípravy:

  1. Pohanku důkladně propláchněte a při občasném promíchávání vařte do měkka cca 20 minut.
  2. Papriky, lilek a cuketu nakrájejte na rovnoměrné kousky, přelije olivovým olejem, posypte bylinkami a vše důkladně promíchejte. Pečte v rozehřáté troubě na 170 stupňů do poloměkka.
  3. Jakmile upečená zelenina zchladne, přimíchejte ji do pohanky spolu s nakrájenými rajčaty, osolte. Nakonec přidejte nasekanou rukolu a důkladně promíchejte.

Pro přípravu tohoto receptu budete mimo jiné potřebovat:

Pohanka loupaná kroupy bio, COUNTRY LIFE, 500 g

Olej olivový bio, Country Life, 200 ml

21.10.2013 12:06| autor: Z dostupných zdrojů zpracovala redakce Babywebu
Více o tématu: zelenina

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.
TOPlist