Tiramisu pěna z bílé čokolády

Doba přípravy: 15 minut + 10 minut vaření + 4 hodiny tuhnutí * Rozpis na 4 porce Ingredience: 8 dlouhých piškotů hořký kakaový prášek na ozdobení Sirup: 15 g amaretta (nebo rumu) 13 g cukru Pěna z bílé čokolády: 140 g bílé čokolády 25 g cukru 17 cl mléka 14 cl zchlazené tekuté smetany 14 g […]

Doba přípravy: 15 minut + 10 minut vaření + 4 hodiny tuhnutí * Rozpis na 4 porce


Ingredience:

  • 8 dlouhých piškotů
  • hořký kakaový prášek na ozdobení

Sirup:

  • 15 g amaretta (nebo rumu)
  • 13 g cukru
  • Pěna z bílé čokolády:
  • 140 g bílé čokolády
  • 25 g cukru
  • 17 cl mléka
  • 14 cl zchlazené tekuté smetany
  • 14 g kukuřičného škrobu
  • 1 vanilkový lusk
  • 2 vaječné žloutky
  • 0,8 g práškového agaru (1 zarovnaná lžička)

Postup přípravy:

Pěna z bílé čokolády:

  • Smíchejte cukr a žloutky. Přidejte kukuřičný škrob, ke kterému byl přidán agar, a dobře promíchejte, aby se rozpustily všechny hrudky. Postupně přilijte mléko a ochuťte semínky vanilky (lusk rozpulte a semínka vyškrábněte).
  • Směs přelijte do hrnce. Vařte na středním plameni za stálého míchání, dokud směs nezhoustne. Snižte teplotu.
  • Přidejte bílou čokoládu. Pokračujte v zahřívání a míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí.
  • Překryjte potravinářskou fólií (ta by se měla dotýkat povrchu smetany, aby zabránila vzniku škraloupu). Nechte vychladnout (ale nedávejte do chladničky).
  • Ušlehejte smetanu. Až bude krém z bílé čokolády skoro studený, nadvakrát vmíchejte ušlehanou smetanu.
  • Přendejte do cukrářského sáčku. Nechte v chladničce zcela vychladnout.
  • Pro výrobu sirupu uvařte kávu s cukrem. Dochuťte alkoholem. Nechte vychladnout.
  • Namočte do sirupu piškoty a rozdělte je do hezkých nádobek ramekin nebo na servírovací mísu. Na dlouhé piškoty naneste pěnu z bílé čokolády.
  • Těsně před podáváním posypte hořkým kakaovým práškem.

TIP ŠÉFKUCHAŘE: Vložte vanilkový lusk do cukru, aby získal chuť. Suchý lusk jemně promíchejte s trochou cukru, abyste získali krásně ochucený vanilkový cukr.

Zdroj: Tefal CeramicControl

Více o tématu: mlékovaření

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist