Žlutý ananasový koláč: mlsání ve stylu BIO

Ananas obsahuje velké množstí vitamínů a vlákniny. A co teprve, když z něj vykouzlíte parádní koláč v biokvalitě? Dobrou chuť.

ŽLUTÝ ANANÁSOVÝ KOLÁČ

Pokud pečeme koláč v menším (domácím) plechu, můžeme celou dávku rozdělit do 2 plechů, nebo na jeden plech vydělit všechny suroviny dvěmi.

kvásek:

voda teplá 1 – 3 š

sůl špetka

cukr 1 čl

mouka hladká 1 PL

droždí instantní 1 velká PL

Suroviny zlehka promícháme a necháme na teplém místě nakynout.

celozrnná pšeničná mouka BIO 2 š

hladká mouka 2 š

kukuřičná mouka BIO 4 š

cukr třtinový 4 PL

sůl 3 čl

kurkuma 1 čl

produkty smícháme, odebereme 2,5 š sypké směsy na drobenku a odložíme bokem

olej 2 PL

voda 1 – 3 š vody

ananas konzervovaný bez nálevu 500 g

do zbytku sypké směsy přidáme nykynutý kvásek, olej a vodu

těsto důkladně promícháme a vyhněteme, podle potřeby přisypáváme hladkou muku, nebo přiléváme vodu, až je těsto celistvé a nelepivé, potom těsto necháme na teplém místě nakynout

po nakynutí rozválíme do tvaru obdélníkového plechu a rovnoměrně uložíme na vymaštěný plech, těsto propícháme vidličkou a mírně necháme nakynout

potom na vrch rovnoměrně klademe kousky konzervovaného ananásu (mírně vtlačíme do těsta) a necháme dokynout

odebraná sypká směs na drobenku 2,5 š

cukr třtinový 2 PL

olej 1/3 š

mandle nahrubo pomleté 1 š

suroviny smícháme a prohněteme mezi prsty

touto směsí rovnoměrně posypeme nakynutý koláč po celé ploše a dáme péct do vyhřáté trouby na asi 20 – 25 minut při 170 – 180 stupních

koláč musí být dostatečně propečený, je celý příjemné žluté barvy

Necháme uležet, konzumujeme až na druhý den.

Zdroj: www.mesicbiopotravin.cz

Obrázek: Anne´s Food

12.9.2008 2:16| autor: Z dostupných zdrojů zpracovala redakce Babywebu

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist